Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Preparation of Artificial Garlic Cell by Spray Drying Process

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F19%3A43918544" target="_blank" >RIV/60461373:22340/19:43918544 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Preparation of Artificial Garlic Cell by Spray Drying Process

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Lack of newly developed antibiotics and the escalating emergence of resistant bacterial strains are both reasons why the new alternative approach preventing bacterial infection is needed. Garlic cell represents natural self-defence mechanism, which is thanks to the unstable nature of enzymatically produced active substances resistant to the emergence of bacterial resistance. Enzyme (alliinase) comes into contact with the substrate (alliin) upon disintegration of garlic cell producing active compound (allicin). The aim of this work is the preparation of powder materials with immobilised enzyme and substrate utilizing spray drying process, the study of the influence of process parameters on enzymatic activity and testing of antibacterial activity on selected bacterial strains.

  • Název v anglickém jazyce

    Preparation of Artificial Garlic Cell by Spray Drying Process

  • Popis výsledku anglicky

    Lack of newly developed antibiotics and the escalating emergence of resistant bacterial strains are both reasons why the new alternative approach preventing bacterial infection is needed. Garlic cell represents natural self-defence mechanism, which is thanks to the unstable nature of enzymatically produced active substances resistant to the emergence of bacterial resistance. Enzyme (alliinase) comes into contact with the substrate (alliin) upon disintegration of garlic cell producing active compound (allicin). The aim of this work is the preparation of powder materials with immobilised enzyme and substrate utilizing spray drying process, the study of the influence of process parameters on enzymatic activity and testing of antibacterial activity on selected bacterial strains.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20401 - Chemical engineering (plants, products)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TJ01000313" target="_blank" >TJ01000313: Vývoj biomimetických částic pro antibakteriální aplikace</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů