Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effects of Nonthermal Plasma on Wheat Grains and Products

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F19%3A43919542" target="_blank" >RIV/60461373:22340/19:43919542 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12410/19:43899662 RIV/00216208:11110/19:10399849

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.hindawi.com/journals/jfq/2019/7917825/" target="_blank" >https://www.hindawi.com/journals/jfq/2019/7917825/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1155/2019/7917825" target="_blank" >10.1155/2019/7917825</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effects of Nonthermal Plasma on Wheat Grains and Products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This paper presents the review of effects of nonthermal plasma (NTP) treatment on both the wheat grains and flour with potential to be applied in practice. The NTP can be used in wheat grain surface disinfection, grain germination and vitality improving, and wheat flour modification and disinfection. NTP causes effective decontamination from bacteria and fungi together with insect pests and causes minimal damage to wheat grains; it inactivates enzymes and enhances the grain shelf life; it enhances the germination and initial state of growth resulting in the increase of final yield. Moreover, the production of qualitatively better dough is also mentioned.

  • Název v anglickém jazyce

    Effects of Nonthermal Plasma on Wheat Grains and Products

  • Popis výsledku anglicky

    This paper presents the review of effects of nonthermal plasma (NTP) treatment on both the wheat grains and flour with potential to be applied in practice. The NTP can be used in wheat grain surface disinfection, grain germination and vitality improving, and wheat flour modification and disinfection. NTP causes effective decontamination from bacteria and fungi together with insect pests and causes minimal damage to wheat grains; it inactivates enzymes and enhances the grain shelf life; it enhances the germination and initial state of growth resulting in the increase of final yield. Moreover, the production of qualitatively better dough is also mentioned.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10305 - Fluids and plasma physics (including surface physics)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food Quality

  • ISSN

    0146-9428

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2019

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2019

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000472865800001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85068154593