Determination of aristolochic acid by capillary zone electrophoresis
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A_____%2F04%3A3157012" target="_blank" >RIV/60461373:_____/04:3157012 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Determination of aristolochic acid by capillary zone electrophoresis
Popis výsledku v původním jazyce
A simple and rapid capillary zone electrophoresis (CZE) method for the determination of aristolochic acid (AA) in dietary supplements and selected herbs is described. A clear separation of AA from other sample constituents was achieved within 5 minutes without any sample clean up. A mixture of 20 mM-morpholinethanesulphonic acid + 10 mM{BisTrisPropane + 0.2% hydroxyethylcelullose in 10% methanol serves as a background electrolyte. The linearity, accuracy, intra-assay and detection limit of the developedmethod are 200{6000 ng/mL, 95{103%, 3.5%, and 50 ng/mL, respectively. Ease of use, su+cient sensitivity and low running cost are the most important attributes of the CZE method. The proposed CZE method was compared with HPLC.
Název v anglickém jazyce
Determination of aristolochic acid by capillary zone electrophoresis
Popis výsledku anglicky
A simple and rapid capillary zone electrophoresis (CZE) method for the determination of aristolochic acid (AA) in dietary supplements and selected herbs is described. A clear separation of AA from other sample constituents was achieved within 5 minutes without any sample clean up. A mixture of 20 mM-morpholinethanesulphonic acid + 10 mM{BisTrisPropane + 0.2% hydroxyethylcelullose in 10% methanol serves as a background electrolyte. The linearity, accuracy, intra-assay and detection limit of the developedmethod are 200{6000 ng/mL, 95{103%, 3.5%, and 50 ng/mL, respectively. Ease of use, su+cient sensitivity and low running cost are the most important attributes of the CZE method. The proposed CZE method was compared with HPLC.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3157" target="_blank" >QF3157: ARISTOLOCHOVÁ KYSELINA (AA) V DOPLŇCÍCH STRAVY</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
HPLC
ISSN
—
e-ISSN
—
Svazek periodika
QF3157
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
11-12
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—