Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Real Time Detection of Aroma Compounds in Meat and Meat Products by SIFT-MS and Comparison to Conventional Techniques (SPME-GC-MS)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388955%3A_____%2F13%3A00397719" target="_blank" >RIV/61388955:_____/13:00397719 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.2174/15734110113099990027" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2174/15734110113099990027</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.2174/15734110113099990027" target="_blank" >10.2174/15734110113099990027</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Real Time Detection of Aroma Compounds in Meat and Meat Products by SIFT-MS and Comparison to Conventional Techniques (SPME-GC-MS)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The applicability of selected ion flow tube mass spectrometry, SIFT-MS, for the study of the quality of meat and meat products in comparison to conventional techniques (SPME-GC-MS) has been investigated. To this end, two different approaches were followed. The first was to study the release of aroma compounds after saliva addition to fermented sausages and the second, the application of SIFT-MS and SPME-GC-MS to the detection of chemical spoilage in retail meat (raw and cooked). The headspace (HS) concentration of volatile compounds was influenced by saliva addition to the fermented sausage. SIFT-MS obtained better correlations than SPME-GC-MS between compound release and their molecular weight, MW, and hydrophobicity properties. Saliva differentiallyaffected the release of the compounds, suppressing the release of hydrophilic and low MW compounds and either having little effect or enhancing the release of hydrophobic and higher MW compounds. These results provide preliminary explanat

  • Název v anglickém jazyce

    Real Time Detection of Aroma Compounds in Meat and Meat Products by SIFT-MS and Comparison to Conventional Techniques (SPME-GC-MS)

  • Popis výsledku anglicky

    The applicability of selected ion flow tube mass spectrometry, SIFT-MS, for the study of the quality of meat and meat products in comparison to conventional techniques (SPME-GC-MS) has been investigated. To this end, two different approaches were followed. The first was to study the release of aroma compounds after saliva addition to fermented sausages and the second, the application of SIFT-MS and SPME-GC-MS to the detection of chemical spoilage in retail meat (raw and cooked). The headspace (HS) concentration of volatile compounds was influenced by saliva addition to the fermented sausage. SIFT-MS obtained better correlations than SPME-GC-MS between compound release and their molecular weight, MW, and hydrophobicity properties. Saliva differentiallyaffected the release of the compounds, suppressing the release of hydrophilic and low MW compounds and either having little effect or enhancing the release of hydrophobic and higher MW compounds. These results provide preliminary explanat

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Current Analytical Chemistry

  • ISSN

    1573-4110

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    9

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    622-630

  • Kód UT WoS článku

    000324493100012

  • EID výsledku v databázi Scopus