Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chemické složení esenciálního oleje ze semen Nigella orientalis L

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388963%3A_____%2F05%3A00021047" target="_blank" >RIV/61388963:_____/05:00021047 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/05:12674 RIV/60460709:41610/05:12674

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Chemical composition of the essential oil of Nigella orientalis L. seeds

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The essential oil isolated by hydrodistillation from the seeds of Nigella orientalis L. was analysed by GC? MS. Among 18 identified compounds, the major components were beta-elemene (68.8%),delta-cadinene (5.2%), beta-selinene (4.3%), and alpha-selinene(3.3%). The oil predominantly contained sesquiterpene hydrocarbons (90.3%).

  • Název v anglickém jazyce

    Chemical composition of the essential oil of Nigella orientalis L. seeds

  • Popis výsledku anglicky

    The essential oil isolated by hydrodistillation from the seeds of Nigella orientalis L. was analysed by GC? MS. Among 18 identified compounds, the major components were beta-elemene (68.8%),delta-cadinene (5.2%), beta-selinene (4.3%), and alpha-selinene(3.3%). The oil predominantly contained sesquiterpene hydrocarbons (90.3%).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CC - Organická chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA525%2F02%2F0257" target="_blank" >GA525/02/0257: Stanovení antibakteriální a protizánětlivé aktivity vybraných druhů rodu Nigella L.</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Flavour and Fragrance Journal

  • ISSN

    0882-5734

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    20

  • Číslo periodika v rámci svazku

    -

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    419-420

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus