Extraction and separation of water soluble proteins from Bacillus thuringiensis-transgenic and non-transgenic maize species by CZE
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388963%3A_____%2F09%3A00336576" target="_blank" >RIV/61388963:_____/09:00336576 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Extraction and separation of water soluble proteins from Bacillus thuringiensis-transgenic and non-transgenic maize species by CZE
Popis výsledku v původním jazyce
A new method for extraction and capillary electrophoretic (CE) separation and characterization of water-soluble proteins (albumin fraction) from Bacillus thuringiensis-transgenic and non-transgenic maize varieties was developed. The best CE separation ofextracted proteins was achieved in isoelectric background electrolyte (200mM iminodiacetic acid, pH 2.26). Well resolved components of protein extracts were characterized by effective electrophoretic mobilities and corrected peak areas. Significant qualitative and quantitative differences in CE-UV profiling were found, which could potentially be used to distinguish the B. thuringiensis variety from the wild maize species.
Název v anglickém jazyce
Extraction and separation of water soluble proteins from Bacillus thuringiensis-transgenic and non-transgenic maize species by CZE
Popis výsledku anglicky
A new method for extraction and capillary electrophoretic (CE) separation and characterization of water-soluble proteins (albumin fraction) from Bacillus thuringiensis-transgenic and non-transgenic maize varieties was developed. The best CE separation ofextracted proteins was achieved in isoelectric background electrolyte (200mM iminodiacetic acid, pH 2.26). Well resolved components of protein extracts were characterized by effective electrophoretic mobilities and corrected peak areas. Significant qualitative and quantitative differences in CE-UV profiling were found, which could potentially be used to distinguish the B. thuringiensis variety from the wild maize species.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA203%2F08%2F1428" target="_blank" >GA203/08/1428: Kapilární elektroforéza s multidimenzionální detekcí a její užití pro separaci a charakterizaci biopolymerů</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Separation Science
ISSN
1615-9306
e-ISSN
—
Svazek periodika
32
Číslo periodika v rámci svazku
21
Stát vydavatele periodika
DE - Spolková republika Německo
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000273993400026
EID výsledku v databázi Scopus
—