Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Extraction and separation of water soluble proteins from Bacillus thuringiensis-transgenic and non-transgenic maize species by CZE

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388963%3A_____%2F09%3A00336576" target="_blank" >RIV/61388963:_____/09:00336576 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Extraction and separation of water soluble proteins from Bacillus thuringiensis-transgenic and non-transgenic maize species by CZE

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A new method for extraction and capillary electrophoretic (CE) separation and characterization of water-soluble proteins (albumin fraction) from Bacillus thuringiensis-transgenic and non-transgenic maize varieties was developed. The best CE separation ofextracted proteins was achieved in isoelectric background electrolyte (200mM iminodiacetic acid, pH 2.26). Well resolved components of protein extracts were characterized by effective electrophoretic mobilities and corrected peak areas. Significant qualitative and quantitative differences in CE-UV profiling were found, which could potentially be used to distinguish the B. thuringiensis variety from the wild maize species.

  • Název v anglickém jazyce

    Extraction and separation of water soluble proteins from Bacillus thuringiensis-transgenic and non-transgenic maize species by CZE

  • Popis výsledku anglicky

    A new method for extraction and capillary electrophoretic (CE) separation and characterization of water-soluble proteins (albumin fraction) from Bacillus thuringiensis-transgenic and non-transgenic maize varieties was developed. The best CE separation ofextracted proteins was achieved in isoelectric background electrolyte (200mM iminodiacetic acid, pH 2.26). Well resolved components of protein extracts were characterized by effective electrophoretic mobilities and corrected peak areas. Significant qualitative and quantitative differences in CE-UV profiling were found, which could potentially be used to distinguish the B. thuringiensis variety from the wild maize species.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA203%2F08%2F1428" target="_blank" >GA203/08/1428: Kapilární elektroforéza s multidimenzionální detekcí a její užití pro separaci a charakterizaci biopolymerů</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Separation Science

  • ISSN

    1615-9306

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    32

  • Číslo periodika v rámci svazku

    21

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000273993400026

  • EID výsledku v databázi Scopus