Effect of solar drying on the composition of essential oil of Sacha culantro (Eryngium foetidum L.) grown in the Peruvian Amazon
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388963%3A_____%2F10%3A00342569" target="_blank" >RIV/61388963:_____/10:00342569 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41210/10:19304 RIV/60460709:41610/10:19304
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of solar drying on the composition of essential oil of Sacha culantro (Eryngium foetidum L.) grown in the Peruvian Amazon
Popis výsledku v původním jazyce
Two solar drying methods (direct cabinet solar dryer and indirect cabinet solar dryer) were tested under tropical conditions for drying aerial parts of sacha culantro in Pucallpa City. (E)-2-dodecenal was determined as the main constituent of the essential oil, averaging 61.8?62.2%, followed by n-dodecanal (10.9?15.5%), (E)-2-tetradecenal (6.7?7.6%) and 1-tetradecene (3.6?5.7%). The indirect drying method was more suitable since the product resembled the fresh herb more closely.
Název v anglickém jazyce
Effect of solar drying on the composition of essential oil of Sacha culantro (Eryngium foetidum L.) grown in the Peruvian Amazon
Popis výsledku anglicky
Two solar drying methods (direct cabinet solar dryer and indirect cabinet solar dryer) were tested under tropical conditions for drying aerial parts of sacha culantro in Pucallpa City. (E)-2-dodecenal was determined as the main constituent of the essential oil, averaging 61.8?62.2%, followed by n-dodecanal (10.9?15.5%), (E)-2-tetradecenal (6.7?7.6%) and 1-tetradecene (3.6?5.7%). The indirect drying method was more suitable since the product resembled the fresh herb more closely.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CC - Organická chemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Food Process Engineering
ISSN
0145-8876
e-ISSN
—
Svazek periodika
33
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
21
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000273994200008
EID výsledku v databázi Scopus
—