Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of solar drying on the composition of essential oil of Sacha culantro (Eryngium foetidum L.) grown in the Peruvian Amazon

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388963%3A_____%2F10%3A00342569" target="_blank" >RIV/61388963:_____/10:00342569 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/10:19304 RIV/60460709:41610/10:19304

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of solar drying on the composition of essential oil of Sacha culantro (Eryngium foetidum L.) grown in the Peruvian Amazon

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Two solar drying methods (direct cabinet solar dryer and indirect cabinet solar dryer) were tested under tropical conditions for drying aerial parts of sacha culantro in Pucallpa City. (E)-2-dodecenal was determined as the main constituent of the essential oil, averaging 61.8?62.2%, followed by n-dodecanal (10.9?15.5%), (E)-2-tetradecenal (6.7?7.6%) and 1-tetradecene (3.6?5.7%). The indirect drying method was more suitable since the product resembled the fresh herb more closely.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of solar drying on the composition of essential oil of Sacha culantro (Eryngium foetidum L.) grown in the Peruvian Amazon

  • Popis výsledku anglicky

    Two solar drying methods (direct cabinet solar dryer and indirect cabinet solar dryer) were tested under tropical conditions for drying aerial parts of sacha culantro in Pucallpa City. (E)-2-dodecenal was determined as the main constituent of the essential oil, averaging 61.8?62.2%, followed by n-dodecanal (10.9?15.5%), (E)-2-tetradecenal (6.7?7.6%) and 1-tetradecene (3.6?5.7%). The indirect drying method was more suitable since the product resembled the fresh herb more closely.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CC - Organická chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food Process Engineering

  • ISSN

    0145-8876

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    33

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    21

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000273994200008

  • EID výsledku v databázi Scopus