A new approach to the isolation and characterization of wheat flour allergens
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388971%3A_____%2F11%3A00362802" target="_blank" >RIV/61388971:_____/11:00362802 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1111/j.1365-2222.2011.03766.x" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1111/j.1365-2222.2011.03766.x</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1111/j.1365-2222.2011.03766.x" target="_blank" >10.1111/j.1365-2222.2011.03766.x</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
A new approach to the isolation and characterization of wheat flour allergens
Popis výsledku v původním jazyce
The incidence of food allergy to wheat is increasing. Its diagnosis depends on the purity of major allergens and their inclusion in tests. Isolation and characterization of wheat allergens are therefore of utmost importance. Objective To purify and identify wheat flour allergens most frequently recognized by patients IgE antibodies and to study their allergenicity. Methods Water/salt-soluble extracts from wheat flour were prepared and separated using a combination of ultrafiltration, isoelectric focusing and liquid chromatography. Purified proteins were analysed by immunoblotting using pooled sera from patients with atopic dermatitis who possessed IgE specific to wheat.
Název v anglickém jazyce
A new approach to the isolation and characterization of wheat flour allergens
Popis výsledku anglicky
The incidence of food allergy to wheat is increasing. Its diagnosis depends on the purity of major allergens and their inclusion in tests. Isolation and characterization of wheat allergens are therefore of utmost importance. Objective To purify and identify wheat flour allergens most frequently recognized by patients IgE antibodies and to study their allergenicity. Methods Water/salt-soluble extracts from wheat flour were prepared and separated using a combination of ultrafiltration, isoelectric focusing and liquid chromatography. Purified proteins were analysed by immunoblotting using pooled sera from patients with atopic dermatitis who possessed IgE specific to wheat.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EC - Imunologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Clinical and Experimental Allergy
ISSN
0954-7894
e-ISSN
—
Svazek periodika
41
Číslo periodika v rámci svazku
7
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
13
Strana od-do
1031-1043
Kód UT WoS článku
000292699700016
EID výsledku v databázi Scopus
—