Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Low molecular weight glutenins in wheat-dependant, exercise-induced anaphylaxis: allergenicity and antigenic relationships with omega 5-gliadins

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F10%3A10212877" target="_blank" >RIV/61989592:15310/10:10212877 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Low molecular weight glutenins in wheat-dependant, exercise-induced anaphylaxis: allergenicity and antigenic relationships with omega 5-gliadins

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Adults suffering from wheat-dependant, exercise-induced anaphylaxis (WDEIA) develop IgE directed against wheat omega5-gliadins and against wheat low-molecular weight glutenin subunits (LMW-GS). WDEIA patients were selected and skin prick tests (SPTs) were performed on them using commercial gluten, wheat flour extracts, prolamin fractions and a purified natural LMW-GS P42. The IgE-binding ability of natural and recombinant wheat prolamins was verified by immunoblot experiments. Cross-reactivity between LMW-GS and omega5-gliadins was studied by immunoblot inhibition experiments, using purified natural omega5-gliadin as an inhibitor. Patients developed positive SPTs with natural LMW-GS fractions and/or with the purified LMW-GS P42. Natural and recombinantLMW-GS were highly reactive with patient IgE in immunoblot experiments, IgE cross-reactivity between LMW-GS and natural omega5-gliadin was mostly only partial.

  • Název v anglickém jazyce

    Low molecular weight glutenins in wheat-dependant, exercise-induced anaphylaxis: allergenicity and antigenic relationships with omega 5-gliadins

  • Popis výsledku anglicky

    Adults suffering from wheat-dependant, exercise-induced anaphylaxis (WDEIA) develop IgE directed against wheat omega5-gliadins and against wheat low-molecular weight glutenin subunits (LMW-GS). WDEIA patients were selected and skin prick tests (SPTs) were performed on them using commercial gluten, wheat flour extracts, prolamin fractions and a purified natural LMW-GS P42. The IgE-binding ability of natural and recombinant wheat prolamins was verified by immunoblot experiments. Cross-reactivity between LMW-GS and omega5-gliadins was studied by immunoblot inhibition experiments, using purified natural omega5-gliadin as an inhibitor. Patients developed positive SPTs with natural LMW-GS fractions and/or with the purified LMW-GS P42. Natural and recombinantLMW-GS were highly reactive with patient IgE in immunoblot experiments, IgE cross-reactivity between LMW-GS and natural omega5-gliadin was mostly only partial.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    International Archives of Allergy and Immunology

  • ISSN

    1018-2438

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    153

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000279595800005

  • EID výsledku v databázi Scopus