Identification of Rice Proteins Recognized by the IgE Antibodies of Patients with Food Allergies
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11310%2F13%3A10193098" target="_blank" >RIV/00216208:11310/13:10193098 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/61388971:_____/13:00425462 RIV/00064165:_____/13:10193098 RIV/00216208:11110/13:10193098
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1021/jf402759f" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1021/jf402759f</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1021/jf402759f" target="_blank" >10.1021/jf402759f</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Identification of Rice Proteins Recognized by the IgE Antibodies of Patients with Food Allergies
Popis výsledku v původním jazyce
Similarity among food allergens is a great problem affecting the specificity of diagnosis and treatment of allergic patients. We have observed that 80% of patients with food (including wheat) and pollen allergies have increased IgE antibodies against rice proteins. By immunoblotting, we documented that boiling decreased solubility and IgE reactivity of PBS-extracted rice and wheat proteins, yet in SDS extracts this reactivity was only slightly changed. The sera of patients highly positive on the IgE immunoblot and positive in basophil activation and skin prick test with boiled rice components were used for characterizing the IgE-binding proteins separated by 1D or 2D electrophoresis. Using mass spectrometry, we identified 22 rice SDS soluble proteins.Six of them were new thermostable potential rice allergens: glutelin C precursor, granule-bound starch synthase 1 protein, disulfide isomerase-like 1-1 protein, hypothetical protein OsI_13867, putative acid phosphatase precursor 1, and a
Název v anglickém jazyce
Identification of Rice Proteins Recognized by the IgE Antibodies of Patients with Food Allergies
Popis výsledku anglicky
Similarity among food allergens is a great problem affecting the specificity of diagnosis and treatment of allergic patients. We have observed that 80% of patients with food (including wheat) and pollen allergies have increased IgE antibodies against rice proteins. By immunoblotting, we documented that boiling decreased solubility and IgE reactivity of PBS-extracted rice and wheat proteins, yet in SDS extracts this reactivity was only slightly changed. The sera of patients highly positive on the IgE immunoblot and positive in basophil activation and skin prick test with boiled rice components were used for characterizing the IgE-binding proteins separated by 1D or 2D electrophoresis. Using mass spectrometry, we identified 22 rice SDS soluble proteins.Six of them were new thermostable potential rice allergens: glutelin C precursor, granule-bound starch synthase 1 protein, disulfide isomerase-like 1-1 protein, hypothetical protein OsI_13867, putative acid phosphatase precursor 1, and a
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EC - Imunologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Agricultural and Food Chemistry
ISSN
0021-8561
e-ISSN
—
Svazek periodika
61
Číslo periodika v rámci svazku
37
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
8851-8860
Kód UT WoS článku
000330096300018
EID výsledku v databázi Scopus
—