Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Beer-spoiling Ability of Lactic Acid Bacteria and its Relation with Genes horA, horC a hitA

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388971%3A_____%2F12%3A00390751" target="_blank" >RIV/61388971:_____/12:00390751 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Beer-spoiling Ability of Lactic Acid Bacteria and its Relation with Genes horA, horC a hitA

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Beer-spoiling ability, survival after 14 weeks of incubation in 2 beer types under 2 temperature regimes and the presence of spoilageassociated horA, horC and hitA genes in the genome were studied in 69 strains of lactic acid bacteria. Beer spoilage wasdetermined in 12 (48 %) of 25 strains of Lactobacillus brevis, 2 (25 %) of 8 strains of L. plantarum, 7 (26 %) of 27 strains of L. paracasei subsp. paracasei, and in 1 (33 %) of 3 strains of Leuconostoc spp. Survival in beer without adverse effects on its quality was more widely spread among the strains (L. brevis 89 %, L. plantarum 75 %, L. buchneri 100 %, L. paracasei subsp. paracasei 82 %, L. lactis 66 %, Leuconostoc spp. 33 %). In the strongest beer spoiler L. brevis, beer spoilage was observed onlyin 2 strains containing horC and in 6 strains containing

  • Název v anglickém jazyce

    Beer-spoiling Ability of Lactic Acid Bacteria and its Relation with Genes horA, horC a hitA

  • Popis výsledku anglicky

    Beer-spoiling ability, survival after 14 weeks of incubation in 2 beer types under 2 temperature regimes and the presence of spoilageassociated horA, horC and hitA genes in the genome were studied in 69 strains of lactic acid bacteria. Beer spoilage wasdetermined in 12 (48 %) of 25 strains of Lactobacillus brevis, 2 (25 %) of 8 strains of L. plantarum, 7 (26 %) of 27 strains of L. paracasei subsp. paracasei, and in 1 (33 %) of 3 strains of Leuconostoc spp. Survival in beer without adverse effects on its quality was more widely spread among the strains (L. brevis 89 %, L. plantarum 75 %, L. buchneri 100 %, L. paracasei subsp. paracasei 82 %, L. lactis 66 %, Leuconostoc spp. 33 %). In the strongest beer spoiler L. brevis, beer spoilage was observed onlyin 2 strains containing horC and in 6 strains containing

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    58

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11-12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    336-342

  • Kód UT WoS článku

    -

  • EID výsledku v databázi Scopus