A new rapid high-throughput method for prediction of beer colloidal stability
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388971%3A_____%2F16%3A00462326" target="_blank" >RIV/61388971:_____/16:00462326 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00216208:11320/16:10331010
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1002/jib.331" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1002/jib.331</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1002/jib.331" target="_blank" >10.1002/jib.331</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
A new rapid high-throughput method for prediction of beer colloidal stability
Popis výsledku v původním jazyce
A rapid high-throughput test for prediction of beer colloidal stability has been developed and evaluated. The method is based on the procedure of aging accelerated by high temperature (60 degrees C). The aging process is accelerated through decarbonization and defined oxidation of the sample. A significant correlation was observed between the results of this rapid test and a standard accelerated aging test. The method can be used as a rapid and simple test for checking the efficiency of the stabilization process. The duration and sensitivity of the test can be modified by adjusting the test parameters. Copyright (c) 2016 The Institute of Brewing & Distilling
Název v anglickém jazyce
A new rapid high-throughput method for prediction of beer colloidal stability
Popis výsledku anglicky
A rapid high-throughput test for prediction of beer colloidal stability has been developed and evaluated. The method is based on the procedure of aging accelerated by high temperature (60 degrees C). The aging process is accelerated through decarbonization and defined oxidation of the sample. A significant correlation was observed between the results of this rapid test and a standard accelerated aging test. The method can be used as a rapid and simple test for checking the efficiency of the stabilization process. The duration and sensitivity of the test can be modified by adjusting the test parameters. Copyright (c) 2016 The Institute of Brewing & Distilling
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of the Institute of Brewing
ISSN
0046-9750
e-ISSN
—
Svazek periodika
122
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
304-309
Kód UT WoS článku
000378357400014
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-84966545920