Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stratification of yeast cells during chronological aging by size points to the role of trehalose in cell vitality

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388971%3A_____%2F16%3A00462514" target="_blank" >RIV/61388971:_____/16:00462514 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s10522-015-9625-5" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/s10522-015-9625-5</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s10522-015-9625-5" target="_blank" >10.1007/s10522-015-9625-5</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Stratification of yeast cells during chronological aging by size points to the role of trehalose in cell vitality

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cells of the budding yeast Saccharomyces cerevisiae undergo a process akin to differentiation during prolonged culture without medium replenishment. Various methods have been used to separate and determine the potential role and fate of the different cell species. We have stratified chronologically-aged yeast cultures into cells of different sizes, using centrifugal elutriation, and characterized these subpopulations physiologically. We distinguish two extreme cell types, very small (XS) and very large (L) cells. L cells display higher viability based on two separate criteria. They respire much more actively, but produce lower levels of reactive oxygen species (ROS).

  • Název v anglickém jazyce

    Stratification of yeast cells during chronological aging by size points to the role of trehalose in cell vitality

  • Popis výsledku anglicky

    Cells of the budding yeast Saccharomyces cerevisiae undergo a process akin to differentiation during prolonged culture without medium replenishment. Various methods have been used to separate and determine the potential role and fate of the different cell species. We have stratified chronologically-aged yeast cultures into cells of different sizes, using centrifugal elutriation, and characterized these subpopulations physiologically. We distinguish two extreme cell types, very small (XS) and very large (L) cells. L cells display higher viability based on two separate criteria. They respire much more actively, but produce lower levels of reactive oxygen species (ROS).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LH13049" target="_blank" >LH13049: Souvislost aktivity a morfologie mitochondrií v průběhu stárnutí kvasinek</a><br>

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Biogerontology

  • ISSN

    1389-5729

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    17

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    14

  • Strana od-do

    395-408

  • Kód UT WoS článku

    000373298800012

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-84948695519