Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Importance of Polyunsaturated Fatty Acids from Marine Algae

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388971%3A_____%2F16%3A00470132" target="_blank" >RIV/61388971:_____/16:00470132 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-3-319-40458-5_9" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/978-3-319-40458-5_9</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-3-319-40458-5_9" target="_blank" >10.1007/978-3-319-40458-5_9</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Importance of Polyunsaturated Fatty Acids from Marine Algae

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Marine algae are non-vascular photoautotrophic organisms containing chlorophyll. They are the primary producers in marine food webs and responsible for the maintenance of life in many ecosystems. Algae are able to produce a wide range of active metabolites, many of which are of great importance to human health, such as the highly valued omega-3 eicosapentaenoic and docosahexaenoic acids (EPA and DHA). There is an increasing demand of these fatty acids, and new sources from algae are been investigated. As presented in this chapter, algae offer great potential and different biotechnological approaches have been developed for boosting fatty acid yields in microalgae. Many industrial exploitation examples exist and more will follow. Thus, in future decades with the scientific advances to come, marine algae will surely become an important, attractive, continuous, and sustainable omega-3 source, to thus satisfy the increasing world demand for these compounds.

  • Název v anglickém jazyce

    Importance of Polyunsaturated Fatty Acids from Marine Algae

  • Popis výsledku anglicky

    Marine algae are non-vascular photoautotrophic organisms containing chlorophyll. They are the primary producers in marine food webs and responsible for the maintenance of life in many ecosystems. Algae are able to produce a wide range of active metabolites, many of which are of great importance to human health, such as the highly valued omega-3 eicosapentaenoic and docosahexaenoic acids (EPA and DHA). There is an increasing demand of these fatty acids, and new sources from algae are been investigated. As presented in this chapter, algae offer great potential and different biotechnological approaches have been developed for boosting fatty acid yields in microalgae. Many industrial exploitation examples exist and more will follow. Thus, in future decades with the scientific advances to come, marine algae will surely become an important, attractive, continuous, and sustainable omega-3 source, to thus satisfy the increasing world demand for these compounds.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED2.1.00%2F03.0110" target="_blank" >ED2.1.00/03.0110: Centrum řasových biotechnologií Třeboň (Algatech)</a><br>

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Omega-3 Fatty Acids

  • ISBN

    978-3-319-40456-1

  • Počet stran výsledku

    27

  • Strana od-do

    101-126

  • Počet stran knihy

    610

  • Název nakladatele

    Springer International Publishing

  • Místo vydání

    Cham

  • Kód UT WoS kapitoly