Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Impact of Chemical Cross-Linking on Protein Structure and Function

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388971%3A_____%2F18%3A00489608" target="_blank" >RIV/61388971:_____/18:00489608 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216208:11310/18:10374661

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1021/acs.analchem.7b02863" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1021/acs.analchem.7b02863</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1021/acs.analchem.7b02863" target="_blank" >10.1021/acs.analchem.7b02863</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Impact of Chemical Cross-Linking on Protein Structure and Function

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Chemical cross-linking coupled with mass spectrometry is a popular technique for deriving structural information on proteins and protein complexes. Also, cross-linking has become a powerful tool for stabilizing macromolecular complexes for single-particle cryo-electronmicroscopy. However, an effect of cross-linking on protein structure and function should not be forgotten, and surprisingly, it has not been investigated in detail so far. Here, we used kinetic studies, mass spectrometry, and NMR spectroscopy to systematically investigate an impact of cross-linking on structure and function of human carbonic anhydrase and alcohol dehydrogenase 1 from Saccharomyces cerevisiae. We found that cross-linking induces rather local structural disturbances and the overall fold is preserved even at a higher cross-linker concentration. The results establish general experimental conditions for chemical cross-linking with minimal effect on protein structure and function.

  • Název v anglickém jazyce

    Impact of Chemical Cross-Linking on Protein Structure and Function

  • Popis výsledku anglicky

    Chemical cross-linking coupled with mass spectrometry is a popular technique for deriving structural information on proteins and protein complexes. Also, cross-linking has become a powerful tool for stabilizing macromolecular complexes for single-particle cryo-electronmicroscopy. However, an effect of cross-linking on protein structure and function should not be forgotten, and surprisingly, it has not been investigated in detail so far. Here, we used kinetic studies, mass spectrometry, and NMR spectroscopy to systematically investigate an impact of cross-linking on structure and function of human carbonic anhydrase and alcohol dehydrogenase 1 from Saccharomyces cerevisiae. We found that cross-linking induces rather local structural disturbances and the overall fold is preserved even at a higher cross-linker concentration. The results establish general experimental conditions for chemical cross-linking with minimal effect on protein structure and function.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10608 - Biochemistry and molecular biology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Analytical Chemistry

  • ISSN

    0003-2700

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    90

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    1104-1113

  • Kód UT WoS článku

    000423011600012

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85040673769