Response of quail eggs to non-destruktive impact during their storage
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388998%3A_____%2F15%3A00442444" target="_blank" >RIV/61388998:_____/15:00442444 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://utp.af.mendelu.cz/cz/seminare/ingrovy_dny-2015" target="_blank" >http://utp.af.mendelu.cz/cz/seminare/ingrovy_dny-2015</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Response of quail eggs to non-destruktive impact during their storage
Popis výsledku v původním jazyce
During storage there are a number of changes in the egg affecting its quality and technological properties. The egg quality is mostly characterized by albumen quality during the storage. Changes during storage lead to changes in albumen´s consistency, increasing pH and changes in Haugh units. Japanese quail eggs were used for the experiment. These eggs were stored at 6 degrees C for 16 weeks. The submitted paper deals with the influence of the storage duration on the response of quail egg to non destructive impact. The response is measured using of the eggshell surface displacement using of the laser vibrometer. The change in the albumen quality significantly affects the time history of the eggshell surface and namely its representation in the frequency domain. The used method can be used for the non destructive evaluation of the egg quality during its storage.
Název v anglickém jazyce
Response of quail eggs to non-destruktive impact during their storage
Popis výsledku anglicky
During storage there are a number of changes in the egg affecting its quality and technological properties. The egg quality is mostly characterized by albumen quality during the storage. Changes during storage lead to changes in albumen´s consistency, increasing pH and changes in Haugh units. Japanese quail eggs were used for the experiment. These eggs were stored at 6 degrees C for 16 weeks. The submitted paper deals with the influence of the storage duration on the response of quail egg to non destructive impact. The response is measured using of the eggshell surface displacement using of the laser vibrometer. The change in the albumen quality significantly affects the time history of the eggshell surface and namely its representation in the frequency domain. The used method can be used for the non destructive evaluation of the egg quality during its storage.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
FULLTEXTOVÝ SBORNÍK XLI. KONFERENCE O JAKOSTI POTRAVIN A POTRAVINOVÝCH SUROVIN
ISBN
978-80-7509-220-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
289-296
Název nakladatele
Mendelova Univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
4. 3. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—