Odezva křepelčích vajec na nedestruktivní ráz v průběhu jejich skladování
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43907874" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43907874 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=82868;download=154147;z=1" target="_blank" >https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=82868;download=154147;z=1</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Odezva křepelčích vajec na nedestruktivní ráz v průběhu jejich skladování
Popis výsledku v původním jazyce
Výsledky dané práce ukazují, že vliv doby skladování na kvalitu křepelčích vajec může být popsán jak klasickými metodami, tak pomocí odezvy vajec na nedestruktivní rázové zatěžování. Tato odezva závisí na době skladování podstatně výrazněji než běžně používané Haughovy jednotky, index bílku, index žloutku apod. Nedestruktivní charakter umožňuje hodnotit podstatně větší počet vajec než zmíněné metody, a tím získat spolehlivější údaje o kvalitě vajec
Název v anglickém jazyce
Response of Quail Eggs to Non-Destructive Impact During Their Storage
Popis výsledku anglicky
During storage there are a number of changes in the egg affecting its quality and technological properties. The egg quality is mostly characterized by albumen quality during the storage. Changes during storage lead to changes in albumen's consistency, increasing pH and changes in Haugh units. Japanese quail eggs were used for the experiment. These eggs were stored at 6o C for 16 weeks. The submitted paper deals with the influence of the storage duration on the response of quail egg to non destructive impact. The response is measured using of the eggshell surface displacement using of the laser vibrometer. The change in the albumen quality significantly affects the time history of the eggshell surface and namely its representation in the frequency domain. The used method can be used for the non destructive evaluation of the egg quality during its storage
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník XLI. konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7509-220-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
289-296
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
4. 3. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—