Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Thermal behaviour of zinc(II) salicylate complex compounds.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61389013%3A_____%2F03%3A55033214" target="_blank" >RIV/61389013:_____/03:55033214 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Thermal behaviour of zinc(II) salicylate complex compounds.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Some of zinc(II) complex compounds with organic ligands are known to be biologically active. New zinc (II) salicylate complexes of the general formula Zn(Hsal)2 L2 4H2O (where Hsal = OHC6H4COO- , L = nicotinamide(nam), caffeine(caf)) were therefore prepared and characterized by means of IR spectroscopy and elemental analysis. Thermal behaviour of the newly synthetized compounds depend on the character of the attached organic ligand. Dehydration takes place between 80 - 120 C, followed by the release oforganic ligands in the temperature range 170 - 280 and 280 - 320C. Subsequently, salicylic acid molecule is evolved while phenolic group is deprotonized. Thermal decomposition continues in the range 380 - 500C where CO2 and water are released and zinc oxide is formed as the final solid product of thermal decomposition of all studied complexes.

  • Název v anglickém jazyce

    Thermal behaviour of zinc(II) salicylate complex compounds.

  • Popis výsledku anglicky

    Some of zinc(II) complex compounds with organic ligands are known to be biologically active. New zinc (II) salicylate complexes of the general formula Zn(Hsal)2 L2 4H2O (where Hsal = OHC6H4COO- , L = nicotinamide(nam), caffeine(caf)) were therefore prepared and characterized by means of IR spectroscopy and elemental analysis. Thermal behaviour of the newly synthetized compounds depend on the character of the attached organic ligand. Dehydration takes place between 80 - 120 C, followed by the release oforganic ligands in the temperature range 170 - 280 and 280 - 320C. Subsequently, salicylic acid molecule is evolved while phenolic group is deprotonized. Thermal decomposition continues in the range 380 - 500C where CO2 and water are released and zinc oxide is formed as the final solid product of thermal decomposition of all studied complexes.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CD - Makromolekulární chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/KSK4050111" target="_blank" >KSK4050111: Cílená příprava chemických sloučenin s definovanými vlastnostmi</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Booklet of Conference.

  • ISBN

    80-227-1955-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Slovak University of Technology

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    Stará Lesná [SK]

  • Datum konání akce

    8. 10. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku