Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Use of magnetic hydrazide-modified polymer microspheres for enrichment of Francisella tularensis glycoproteins

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61389013%3A_____%2F12%3A00373792" target="_blank" >RIV/61389013:_____/12:00373792 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60162694:G44__/12:43874661

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1039/c2sm07036g" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1039/c2sm07036g</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1039/c2sm07036g" target="_blank" >10.1039/c2sm07036g</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Use of magnetic hydrazide-modified polymer microspheres for enrichment of Francisella tularensis glycoproteins

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The use of magnetic microspheres containing functional groups is nowadays among state-of-art separation methodologies owing to an ease of manipulation, a speed of separation, and a minimum of non-specific protein adsorption. In the present study, novel magnetic hydrazide-modified poly(2-hydroxyethyl methacrylate) (PHEMA) microspheres were developed using a multi-step swelling and polymerization method with subsequent precipitation of magnetic iron oxides within the pores of the particles. The microspheres had a regular shape, size of 4 ?m and contained 0.18 mmol hydrazide groups per g; the magnetic microspheres were employed for specific enrichment of Francisella tularensis glycoproteins. Effectiveness of the newly prepared magnetic microspheres for glycoprotein enrichment was proved by comparison with commercial hydrazide-functionalized microparticles.

  • Název v anglickém jazyce

    Use of magnetic hydrazide-modified polymer microspheres for enrichment of Francisella tularensis glycoproteins

  • Popis výsledku anglicky

    The use of magnetic microspheres containing functional groups is nowadays among state-of-art separation methodologies owing to an ease of manipulation, a speed of separation, and a minimum of non-specific protein adsorption. In the present study, novel magnetic hydrazide-modified poly(2-hydroxyethyl methacrylate) (PHEMA) microspheres were developed using a multi-step swelling and polymerization method with subsequent precipitation of magnetic iron oxides within the pores of the particles. The microspheres had a regular shape, size of 4 ?m and contained 0.18 mmol hydrazide groups per g; the magnetic microspheres were employed for specific enrichment of Francisella tularensis glycoproteins. Effectiveness of the newly prepared magnetic microspheres for glycoprotein enrichment was proved by comparison with commercial hydrazide-functionalized microparticles.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA203%2F09%2F0857" target="_blank" >GA203/09/0857: Nové analytické postupy k identifikaci proteinů spjatých s virulencí a patogenezí bakteriálních kmenů</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Soft Matter

  • ISSN

    1744-683X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    8

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    2775-2786

  • Kód UT WoS článku

    000300048300025

  • EID výsledku v databázi Scopus