The Use of Legume Seed for Expression and Storage of High Value Proteins
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61389030%3A_____%2F14%3A00434054" target="_blank" >RIV/61389030:_____/14:00434054 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://agriculturejournals.cz/publicFiles/124126.pdf" target="_blank" >http://agriculturejournals.cz/publicFiles/124126.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The Use of Legume Seed for Expression and Storage of High Value Proteins
Popis výsledku v původním jazyce
There is an ever growing need for the use of recombinant proteins both in medicine and industry; however their widespread use is limited by the lack of production capacity. Transgenic plants offer the possibility to produce and deliver recombinant proteins on a large scale with low production costs and with minimal purification or enrichment requirements. Among crop plants, legumes have great potential as a protein production platform because of their naturally high protein content, nutritional value, independence of N-nutrition, pollen containment, available processing technology, storage stability etc. There have been several proof-of-principle attempts to produce large amounts of recombinant protein in seed of both soybean and pea, however, our knowledge of processes regulating the foreign protein production and deposition is still limited.
Název v anglickém jazyce
The Use of Legume Seed for Expression and Storage of High Value Proteins
Popis výsledku anglicky
There is an ever growing need for the use of recombinant proteins both in medicine and industry; however their widespread use is limited by the lack of production capacity. Transgenic plants offer the possibility to produce and deliver recombinant proteins on a large scale with low production costs and with minimal purification or enrichment requirements. Among crop plants, legumes have great potential as a protein production platform because of their naturally high protein content, nutritional value, independence of N-nutrition, pollen containment, available processing technology, storage stability etc. There have been several proof-of-principle attempts to produce large amounts of recombinant protein in seed of both soybean and pea, however, our knowledge of processes regulating the foreign protein production and deposition is still limited.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GAP501%2F12%2F1761" target="_blank" >GAP501/12/1761: Vliv topologie heterologních antigenních determinant ve vektoru odvozeném od X viru bramboru (PVX) na jejich expresi v rostlinách a imunogenitu</a><br>
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Genetics and Plant Breeding
ISSN
1212-1975
e-ISSN
—
Svazek periodika
50
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
69-76
Kód UT WoS článku
000342917800005
EID výsledku v databázi Scopus
—