Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Phenolic acids significantly contribute to antioxidant potency of Gynostemma pentaphyllum aqueous and methanol extracts

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61389030%3A_____%2F16%3A00460067" target="_blank" >RIV/61389030:_____/16:00460067 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/61989592:15310/16:73584509

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.indcrop.2016.01.035" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.indcrop.2016.01.035</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.indcrop.2016.01.035" target="_blank" >10.1016/j.indcrop.2016.01.035</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Phenolic acids significantly contribute to antioxidant potency of Gynostemma pentaphyllum aqueous and methanol extracts

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cyclic voltammetry, as well as four well-established spectrophotometric and fluorimetric assays, were applied to study the contribution of phenolic compounds to the antioxidant capacity of aqueous and methanol extracts of Jiaogulan tea (Gynostemma pentaphyllum). In addition, individual phenolic acid profiles of G. pentaphyllum extracts, determined using UPLC MS/MS, were reported for the first time in this study. Methanol extraction resulted in higher contents of phenolic compounds, as well as antioxidant capacity of tested extracts. Our results suggest that G. pentaphyllum aqueous and methanol extracts have high antioxidant capacity and are rich in phenolic compounds, such as chlorogenic acid, which might play a role in the prevention of type 2 diabetes mellitus and cardiovascular disease.

  • Název v anglickém jazyce

    Phenolic acids significantly contribute to antioxidant potency of Gynostemma pentaphyllum aqueous and methanol extracts

  • Popis výsledku anglicky

    Cyclic voltammetry, as well as four well-established spectrophotometric and fluorimetric assays, were applied to study the contribution of phenolic compounds to the antioxidant capacity of aqueous and methanol extracts of Jiaogulan tea (Gynostemma pentaphyllum). In addition, individual phenolic acid profiles of G. pentaphyllum extracts, determined using UPLC MS/MS, were reported for the first time in this study. Methanol extraction resulted in higher contents of phenolic compounds, as well as antioxidant capacity of tested extracts. Our results suggest that G. pentaphyllum aqueous and methanol extracts have high antioxidant capacity and are rich in phenolic compounds, such as chlorogenic acid, which might play a role in the prevention of type 2 diabetes mellitus and cardiovascular disease.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Industrial Crops and Products

  • ISSN

    0926-6690

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    84

  • Číslo periodika v rámci svazku

    JUN

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    104-107

  • Kód UT WoS článku

    000373538000015

  • EID výsledku v databázi Scopus