Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Improving crop tolerance to heavy metal stress by polyamine application

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61389030%3A_____%2F16%3A00463451" target="_blank" >RIV/61389030:_____/16:00463451 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2016.06.087" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2016.06.087</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2016.06.087" target="_blank" >10.1016/j.foodchem.2016.06.087</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Improving crop tolerance to heavy metal stress by polyamine application

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Many areas have been heavily contaminated by heavy metals from industry and are not suitable for food production. The consumption of contaminated foods represents a health risk in humans, although some heavy metals are essential at low concentrations. Increasing the concentrations of essential elements in foods is one goal to improve nutrition. nThe aim of this study was to increase the accumulation of heavy metals in plant foods by the external application of putrescine. The levels of cadmium, zinc and iron were measured in different vegetables grown in hydroponic medium supplemented with heavy metals and compared with those grown in a reference medium. The estimated daily intake, based on the average daily consumption for various vegetable types, and the influence of polyamines on metal uptake were calculated.

  • Název v anglickém jazyce

    Improving crop tolerance to heavy metal stress by polyamine application

  • Popis výsledku anglicky

    Many areas have been heavily contaminated by heavy metals from industry and are not suitable for food production. The consumption of contaminated foods represents a health risk in humans, although some heavy metals are essential at low concentrations. Increasing the concentrations of essential elements in foods is one goal to improve nutrition. nThe aim of this study was to increase the accumulation of heavy metals in plant foods by the external application of putrescine. The levels of cadmium, zinc and iron were measured in different vegetables grown in hydroponic medium supplemented with heavy metals and compared with those grown in a reference medium. The estimated daily intake, based on the average daily consumption for various vegetable types, and the influence of polyamines on metal uptake were calculated.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    DN - Vliv životního prostředí na zdraví

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LD13029" target="_blank" >LD13029: Využití dřevěného uhlí pro imobilizaci těžkých kovů</a><br>

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food Chemistry

  • ISSN

    0308-8146

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    213

  • Číslo periodika v rámci svazku

    DEC 15

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    223-229

  • Kód UT WoS článku

    000380289900028

  • EID výsledku v databázi Scopus