Bee pollen: Current status and therapeutic potential
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61389030%3A_____%2F21%3A00548811" target="_blank" >RIV/61389030:_____/21:00548811 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/61989592:15310/21:73610083
Výsledek na webu
<a href="http://doi.org/10.3390/nu13061876" target="_blank" >http://doi.org/10.3390/nu13061876</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.3390/nu13061876" target="_blank" >10.3390/nu13061876</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Bee pollen: Current status and therapeutic potential
Popis výsledku v původním jazyce
Bee pollen is a combination of plant pollen and honeybee secretions and nectar. The Bible and ancient Egyptian texts are documented proof of its use in public health. It is considered a gold mine of nutrition due to its active components that have significant health and medicinal properties. Bee pollen contains bioactive compounds including proteins, amino acids, lipids, carbohydrates, minerals, vitamins, and polyphenols. The vital components of bee pollen enhance different bodily functions and offer protection against many diseases. It is generally marketed as a functional food with affordable and inexpensive prices with promising future industrial potentials. This review highlights the dietary properties of bee pollen and its influence on human health, and its applications in the food industry.
Název v anglickém jazyce
Bee pollen: Current status and therapeutic potential
Popis výsledku anglicky
Bee pollen is a combination of plant pollen and honeybee secretions and nectar. The Bible and ancient Egyptian texts are documented proof of its use in public health. It is considered a gold mine of nutrition due to its active components that have significant health and medicinal properties. Bee pollen contains bioactive compounds including proteins, amino acids, lipids, carbohydrates, minerals, vitamins, and polyphenols. The vital components of bee pollen enhance different bodily functions and offer protection against many diseases. It is generally marketed as a functional food with affordable and inexpensive prices with promising future industrial potentials. This review highlights the dietary properties of bee pollen and its influence on human health, and its applications in the food industry.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
10608 - Biochemistry and molecular biology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Nutrients
ISSN
2072-6643
e-ISSN
2072-6643
Svazek periodika
13
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CH - Švýcarská konfederace
Počet stran výsledku
15
Strana od-do
1876
Kód UT WoS článku
000665889800001
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85106764425