Analýza výživových norem v předškolním stravování
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61988987%3A17110%2F21%3AA2202C96" target="_blank" >RIV/61988987:17110/21:A2202C96 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.vyzivaspol.cz/casopis-vyziva-a-potraviny/archiv/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/casopis-vyziva-a-potraviny/archiv/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Analýza výživových norem v předškolním stravování
Popis výsledku v původním jazyce
Školní stravování existuje v České republice dlouhou dobu. Jeho začátky sahají až do roku 1945, kdy v době po ukončení druhé světové války byla snaha, aby školní stravování pomohlo zlepšit celkový zdravotní stav dětí. Ovlivňování výživových zvyklostí dětí patří mezi jednu z hlavních priorit veřejného zdraví obyvatelstva České republiky. Cílem výzkumného šetření bylo provést analýzu výživových norem v předškolním stravování a zjistit, zda jsou plněny výživové normy v zařízení školního stravování.
Název v anglickém jazyce
Analysis of nutritional standards in pre-school nutrition
Popis výsledku anglicky
School meals have existed in the Czech Republic for a long time. Its origins date back to 1945, when, in the aftermath of the Second World War, there was a drive to make school meals help improve the overall health of children. Influencing children's dietary habits is one of the top public health priorities in the Czech Republic. The aim of the research investigation was to analyse the nutritional standards in pre-school meals and to determine whether nutritional standards are being met in school feeding facilities.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
30308 - Nutrition, Dietetics
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
2021
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
66-69
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—