Studie obsahu nutrientů v pokrmech školního stravování
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75010330%3A_____%2F17%3A00011978" target="_blank" >RIV/75010330:_____/17:00011978 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.szu.cz/uploads/CZVP/Skolni_stravovani_16_2.pdf" target="_blank" >http://www.szu.cz/uploads/CZVP/Skolni_stravovani_16_2.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Studie obsahu nutrientů v pokrmech školního stravování
Popis výsledku v původním jazyce
Studie obsahu nutrientů v pokrmech školního stravování byla realizována ve školním roce 2015/2016 na základě Pokynu hlavního hygienika ČR ze dne 10. 6. 2015. Jejím cílem bylo zjistit, zda obsah makronutrientů a vybraných minerálních látek ve standardní velikosti oběda pro první stupeň školního stravování odpovídá uznávaným nutričním doporučením. Studie přinesla pohled na situaci ve školním stravování v rámci celé ČR. Výsledky ukázaly, že ve srovnání s výživovým chováním populace ČR se školní obědy stále blíží ideálu nutričních doporučení pro danou věkovou kategorii.
Název v anglickém jazyce
The study content of nutrients in foods in school catering
Popis výsledku anglicky
A study of nutrient content of school canteen meals was conducted in the school year 2015/2016 based on the Guideline of the Chief Public Health Officer of the Czech Republic of 10 June 2015. The aim was to check the content of macronutrients and selected minerals in a standard portion of the lunch meal served to children of the first stage of basic education for compliance with the latest nutrition recommendations. The study provides an overview of the situation of school canteens all over the country. The results show that, unlike nutrition behaviour of the general population of the Czech Republic, the nutrient content of school canteen lunch meals is close to the latest nutrition recommendations for the given age category.
Klasifikace
Druh
V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva
CEP obor
—
OECD FORD obor
30308 - Nutrition, Dietetics
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Počet stran výsledku
79
Místo vydání
—
Název nakladatele resp. objednatele
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Verze
—