Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Studie obsahu nutrientů v pokrmech školního stravování

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75010330%3A_____%2F17%3A00011978" target="_blank" >RIV/75010330:_____/17:00011978 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.szu.cz/uploads/CZVP/Skolni_stravovani_16_2.pdf" target="_blank" >http://www.szu.cz/uploads/CZVP/Skolni_stravovani_16_2.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Studie obsahu nutrientů v pokrmech školního stravování

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Studie obsahu nutrientů v pokrmech školního stravování byla realizována ve školním roce 2015/2016 na základě Pokynu hlavního hygienika ČR ze dne 10. 6. 2015. Jejím cílem bylo zjistit, zda obsah makronutrientů a vybraných minerálních látek ve standardní velikosti oběda pro první stupeň školního stravování odpovídá uznávaným nutričním doporučením. Studie přinesla pohled na situaci ve školním stravování v rámci celé ČR. Výsledky ukázaly, že ve srovnání s výživovým chováním populace ČR se školní obědy stále blíží ideálu nutričních doporučení pro danou věkovou kategorii.

  • Název v anglickém jazyce

    The study content of nutrients in foods in school catering

  • Popis výsledku anglicky

    A study of nutrient content of school canteen meals was conducted in the school year 2015/2016 based on the Guideline of the Chief Public Health Officer of the Czech Republic of 10 June 2015. The aim was to check the content of macronutrients and selected minerals in a standard portion of the lunch meal served to children of the first stage of basic education for compliance with the latest nutrition recommendations. The study provides an overview of the situation of school canteens all over the country. The results show that, unlike nutrition behaviour of the general population of the Czech Republic, the nutrient content of school canteen lunch meals is close to the latest nutrition recommendations for the given age category.

Klasifikace

  • Druh

    V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Počet stran výsledku

    79

  • Místo vydání

  • Název nakladatele resp. objednatele

    Ministerstvo zdravotnictví ČR

  • Verze