Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Studie aktualizace standardu nutriční adekvátnosti školních obědů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75010330%3A_____%2F19%3A00012839" target="_blank" >RIV/75010330:_____/19:00012839 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.szu.cz/uploads/documents/knihovna_SVI/pdf/2019/AHEM_1_2019.pdf" target="_blank" >http://www.szu.cz/uploads/documents/knihovna_SVI/pdf/2019/AHEM_1_2019.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Studie aktualizace standardu nutriční adekvátnosti školních obědů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Výsledky předložené studie, která pracovala s výběrem "nejlepších" školních jídelen, neprokázaly výrazné rozdíly v porovnání s výsledky předešlé Studie obsahu nutrientů v pokrmech ze školního stravování z let 2015/2016, která pracovala se školními jídelnami náhodně vybranými. V obou případech existují určité odchylky od žádoucí shody s legislativně pevně stanovenou hodnotou doporučených dávek (tzn. 35 % energie a živin/oběd). Pro plnění doporučení by bylo vhodné upravit legislativní požadavky tak, aby více korespondovaly s realitou zjištěnou v analýzách.

  • Název v anglickém jazyce

    The study updates the nutritional adequacy of the standard school lunch

  • Popis výsledku anglicky

    The results of this study aimed at assessing the nutrient content of meals in the best rated school canteens did not show substantial differences in comparison with results of the previous Study of Nutrient Content of School Canteen Meals in the school year 2015/2016 conducted in randomly selected school canteens. In both cases there are slight differences to recommended intake values (i.e. 35% of daily energy and nutrient intake per lunch meal) set by legislation. In order to meet the recommendations, the legislation concerning nutritional requirements should be amended to better correspond with today's nutritional needs and energy and nutrient intake established by analyses.

Klasifikace

  • Druh

    V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Počet stran výsledku

    122

  • Místo vydání

    Praha

  • Název nakladatele resp. objednatele

    Ministerstvo zdravotnictví ČR

  • Verze