Rozložení průměrné spotřeby potravin v ČR v průběhu dne: údaje ze studie SISP04
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75010330%3A_____%2F18%3A00012423" target="_blank" >RIV/75010330:_____/18:00012423 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://czvp.szu.cz/spotreba/denni%20rozlozeni.pdf" target="_blank" >http://czvp.szu.cz/spotreba/denni%20rozlozeni.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Rozložení průměrné spotřeby potravin v ČR v průběhu dne: údaje ze studie SISP04
Popis výsledku v původním jazyce
Spotřeba potravin během dne, a tím i příjem energie a nutrientů, je většinou rozdělena do několika denních jídel. Hlavním cílem provedené analýzy dostupných dat bylo popsat podíl jednotlivých denních jídel na přívodů energie a nutrientů (jak makronutrientů, tak i vybraných vitamínů a minerálních látek) v různých populačních skupinách. Studie se dále zaměřila na rozbor zastoupení hlavních potravinových skupin v jednotlivých denních jídlech a časovém rozvrhu konzumace. Získané poznatky lze následně využít nejen při formulování výživových doporučení, ale rovněž při plánování preventivně-intervenčních programů.
Název v anglickém jazyce
Distribution of average food consumption in the Czech Republic during the day: data from SISP04 study
Popis výsledku anglicky
The consumption of food during the day, and thus the energy and nutrient intake, is mostly divided into several daily meals. The main objective of the analysis of available data was to describe the proportion of individual daily meals to the energy supply and nutrients (both macronutrients and selected vitamins and minerals) in different population groups. The study also focused on the analysis of the main food groups in the daily meals and consumption schedules. The findings can then be used not only in formulating nutritional recommendations, but also in planning preventive-intervention programs.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
30308 - Nutrition, Dietetics
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů