Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rozložení průměrné spotřeby potravin v ČR v průběhu dne: údaje ze studie SISP04

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75010330%3A_____%2F18%3A00012423" target="_blank" >RIV/75010330:_____/18:00012423 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://czvp.szu.cz/spotreba/denni%20rozlozeni.pdf" target="_blank" >http://czvp.szu.cz/spotreba/denni%20rozlozeni.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Rozložení průměrné spotřeby potravin v ČR v průběhu dne: údaje ze studie SISP04

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Spotřeba potravin během dne, a tím i příjem energie a nutrientů, je většinou rozdělena do několika denních jídel. Hlavním cílem provedené analýzy dostupných dat bylo popsat podíl jednotlivých denních jídel na přívodů energie a nutrientů (jak makronutrientů, tak i vybraných vitamínů a minerálních látek) v různých populačních skupinách. Studie se dále zaměřila na rozbor zastoupení hlavních potravinových skupin v jednotlivých denních jídlech a časovém rozvrhu konzumace. Získané poznatky lze následně využít nejen při formulování výživových doporučení, ale rovněž při plánování preventivně-intervenčních programů.

  • Název v anglickém jazyce

    Distribution of average food consumption in the Czech Republic during the day: data from SISP04 study

  • Popis výsledku anglicky

    The consumption of food during the day, and thus the energy and nutrient intake, is mostly divided into several daily meals. The main objective of the analysis of available data was to describe the proportion of individual daily meals to the energy supply and nutrients (both macronutrients and selected vitamins and minerals) in different population groups. The study also focused on the analysis of the main food groups in the daily meals and consumption schedules. The findings can then be used not only in formulating nutritional recommendations, but also in planning preventive-intervention programs.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů