Zdravotní rizika potravin nového typu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12110%2F11%3A43882606" target="_blank" >RIV/60076658:12110/11:43882606 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zdravotní rizika potravin nového typu
Popis výsledku v původním jazyce
Nejdůležitějším posláním potravin je, že poskytují organismu energii. Lidé jsou jediným druhem živočichů, který vaří jídlo, jež konzumuje. Příprava jídla k večeři je to, co je společné pro všechny lidské kultury. Nové potraviny jsou potraviny a složky potravin, které nebyly použity k lidské spotřebě ve významné míře v rámci Společenství před 15. květnem 1997.
Název v anglickém jazyce
HEALTH RISKS IN NEW TYPE FOODSTUFFS
Popis výsledku anglicky
The most important role of foodstuffs is providing the organism with energy. Humans are the only species cooking meals for their consumption. The preparation of meals for dinner is shared by all the human cultures.New foodstuffs are those types of food and food components, which has not yet been used for human consumption to a considerable extent within the Union before May 15, 1997.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FQ - Veřejné zdravotnictví, sociální lékařství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Prevence úrazů, otrava a násilí
ISSN
1801-0261
e-ISSN
—
Svazek periodika
7
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
17
Strana od-do
68-84
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—