ARAMIS, SMEs, hodnocení rizik, SEVESO II, prevence závažných havárií
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989100%3A27200%2F05%3A00012882" target="_blank" >RIV/61989100:27200/05:00012882 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Application of the ARAMIS Methodology to Small and Medium-Sized Enterprises
Popis výsledku v původním jazyce
The objective of this contribution is the risk assessment of risk sources in small and medium-sized enterprises. The risk assessment is performed by methodology ARAMIS with the objective of check on applicability to SMEs. ARAMIS is Accidental Risk Assessment Methodology for IndustrieS in the context of the Seveso II directive, which is prepared as 5th EC Framework Programme. The evaluated SMEs are characterized as risk sources with an amount of dangerous materials under the limits of the SEVESO II Directive that could represent, as a result of the area location or specific process activities, significant major-accident risks. Typical "small" risk sources are for example: food-processing complexes (breweries, dairies, meat combines) - with ammonia, water treatment plants - with chlorine, sports facilities - ice-stadiums with ammonia and swimming pools with chlorine,
Název v anglickém jazyce
Application of the ARAMIS Methodology to Small and Medium-Sized Enterprises
Popis výsledku anglicky
The objective of this contribution is the risk assessment of risk sources in small and medium-sized enterprises. The risk assessment is performed by methodology ARAMIS with the objective of check on applicability to SMEs. ARAMIS is Accidental Risk Assessment Methodology for IndustrieS in the context of the Seveso II directive, which is prepared as 5th EC Framework Programme. The evaluated SMEs are characterized as risk sources with an amount of dangerous materials under the limits of the SEVESO II Directive that could represent, as a result of the area location or specific process activities, significant major-accident risks. Typical "small" risk sources are for example: food-processing complexes (breweries, dairies, meat combines) - with ammonia, water treatment plants - with chlorine, sports facilities - ice-stadiums with ammonia and swimming pools with chlorine,
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
AQ - Bezpečnost a ochrana zdraví, člověk – stroj
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GP104%2F02%2FD070" target="_blank" >GP104/02/D070: Návrh metodiky hodnocení rizik závažných havárií v kontextu evropské direktivy IPPC a novely SEVESO II</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
European Safety and Reliability Conference ESREL 2005
ISBN
0-415-38340-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
179-185
Název nakladatele
A.A. Balkema Publishers
Místo vydání
Tri City
Místo konání akce
Tri City, Polsko
Datum konání akce
27. 6. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—