Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Random Forests Based Classification for Crops Ripeness Stages

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989100%3A27240%2F14%3A86093038" target="_blank" >RIV/61989100:27240/14:86093038 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-3-319-08156-4_21" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/978-3-319-08156-4_21</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-3-319-08156-4_21" target="_blank" >10.1007/978-3-319-08156-4_21</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Random Forests Based Classification for Crops Ripeness Stages

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This article presents a classification approach based on random forests algorithm for estimating and classifying the different maturity/ripeness stages of two types of crops; namely tomato and bell pepper (sweet pepper). The proposed approach consists ofthree phases that are pre-processing, feature extraction, and classification phases. Surface color of tomato and bell pepper is the most important characteristic to observe ripeness. So, the proposed classification system uses color features for classifying ripeness stages. It implements principal components analysis (PCA) along with support vector machine (SVM) algorithms and random forests (RF) classifier for features extraction and classification of ripeness stages, respectively. The datasets used for experiments were constructed based on real sample images for both tomatoes and bell pepper at different stages, which were collected from farms in Minya city, Upper Egypt. Datasets of total 250 and 175 images for tomato and bell pepper

  • Název v anglickém jazyce

    Random Forests Based Classification for Crops Ripeness Stages

  • Popis výsledku anglicky

    This article presents a classification approach based on random forests algorithm for estimating and classifying the different maturity/ripeness stages of two types of crops; namely tomato and bell pepper (sweet pepper). The proposed approach consists ofthree phases that are pre-processing, feature extraction, and classification phases. Surface color of tomato and bell pepper is the most important characteristic to observe ripeness. So, the proposed classification system uses color features for classifying ripeness stages. It implements principal components analysis (PCA) along with support vector machine (SVM) algorithms and random forests (RF) classifier for features extraction and classification of ripeness stages, respectively. The datasets used for experiments were constructed based on real sample images for both tomatoes and bell pepper at different stages, which were collected from farms in Minya city, Upper Egypt. Datasets of total 250 and 175 images for tomato and bell pepper

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    IN - Informatika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Advances in Soft Computing. Volume 303

  • ISBN

    978-3-319-08155-7

  • ISSN

    1615-3871

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    205-215

  • Název nakladatele

    Springer Verlag

  • Místo vydání

    London

  • Místo konání akce

    Ostrava

  • Datum konání akce

    23. 6. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku