Random Forests Based Classification for Crops Ripeness Stages
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989100%3A27240%2F14%3A86093038" target="_blank" >RIV/61989100:27240/14:86093038 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-3-319-08156-4_21" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/978-3-319-08156-4_21</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-3-319-08156-4_21" target="_blank" >10.1007/978-3-319-08156-4_21</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Random Forests Based Classification for Crops Ripeness Stages
Popis výsledku v původním jazyce
This article presents a classification approach based on random forests algorithm for estimating and classifying the different maturity/ripeness stages of two types of crops; namely tomato and bell pepper (sweet pepper). The proposed approach consists ofthree phases that are pre-processing, feature extraction, and classification phases. Surface color of tomato and bell pepper is the most important characteristic to observe ripeness. So, the proposed classification system uses color features for classifying ripeness stages. It implements principal components analysis (PCA) along with support vector machine (SVM) algorithms and random forests (RF) classifier for features extraction and classification of ripeness stages, respectively. The datasets used for experiments were constructed based on real sample images for both tomatoes and bell pepper at different stages, which were collected from farms in Minya city, Upper Egypt. Datasets of total 250 and 175 images for tomato and bell pepper
Název v anglickém jazyce
Random Forests Based Classification for Crops Ripeness Stages
Popis výsledku anglicky
This article presents a classification approach based on random forests algorithm for estimating and classifying the different maturity/ripeness stages of two types of crops; namely tomato and bell pepper (sweet pepper). The proposed approach consists ofthree phases that are pre-processing, feature extraction, and classification phases. Surface color of tomato and bell pepper is the most important characteristic to observe ripeness. So, the proposed classification system uses color features for classifying ripeness stages. It implements principal components analysis (PCA) along with support vector machine (SVM) algorithms and random forests (RF) classifier for features extraction and classification of ripeness stages, respectively. The datasets used for experiments were constructed based on real sample images for both tomatoes and bell pepper at different stages, which were collected from farms in Minya city, Upper Egypt. Datasets of total 250 and 175 images for tomato and bell pepper
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
IN - Informatika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Advances in Soft Computing. Volume 303
ISBN
978-3-319-08155-7
ISSN
1615-3871
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
205-215
Název nakladatele
Springer Verlag
Místo vydání
London
Místo konání akce
Ostrava
Datum konání akce
23. 6. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—