Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Application of pyrolysis proces in the processing of food waste.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989100%3A27360%2F12%3A86082966" target="_blank" >RIV/61989100:27360/12:86082966 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/61989100:27710/12:86082966

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.5593/sgem2012" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.5593/sgem2012</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.5593/sgem2012" target="_blank" >10.5593/sgem2012</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Application of pyrolysis proces in the processing of food waste.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Treatment and disposal of waste from food production is an important area of the total food production. In relation to the different sources of raw materials and technological procedures used in composition of individual food waste production vary widely, so the procedures and subsequent recovery is often very different. This paper presents initial laboratory pyrolysis experiments of selected food wastes, including mixed, with a focus on the composition of gaseous products of these processes, utilization of solid residue and material balance. Gas from the pyrolysis experiments was captured discontinuously at different process temperatures in glass sample tubes and analyzed by gas chromatography were analyzed by the selected components (methane, ethene,propane, hydrogen, carbon monoxide, carbon dioxide). The maximum concentration of hydrogen in the pyrolysis gas were around the 20% volume, the concentration of carbon monoxide were analyzed in the range 30 to 60% by volume and concentra

  • Název v anglickém jazyce

    Application of pyrolysis proces in the processing of food waste.

  • Popis výsledku anglicky

    Treatment and disposal of waste from food production is an important area of the total food production. In relation to the different sources of raw materials and technological procedures used in composition of individual food waste production vary widely, so the procedures and subsequent recovery is often very different. This paper presents initial laboratory pyrolysis experiments of selected food wastes, including mixed, with a focus on the composition of gaseous products of these processes, utilization of solid residue and material balance. Gas from the pyrolysis experiments was captured discontinuously at different process temperatures in glass sample tubes and analyzed by gas chromatography were analyzed by the selected components (methane, ethene,propane, hydrogen, carbon monoxide, carbon dioxide). The maximum concentration of hydrogen in the pyrolysis gas were around the 20% volume, the concentration of carbon monoxide were analyzed in the range 30 to 60% by volume and concentra

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    JE - Nejaderná energetika, spotřeba a užití energie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    12th International Multidisciplinary Scientific GeoConference SGEM 2012 : conference proceedings. Volume I-V

  • ISSN

    1314-2704

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    5

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    BG - Bulharská republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    59-66

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus