Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Residues from the thermal conversion of waste from the meat industry as a source of valuable macro- and micronutrients

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989100%3A27640%2F16%3A86096722" target="_blank" >RIV/61989100:27640/16:86096722 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.wasman.2016.01.018" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.wasman.2016.01.018</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.wasman.2016.01.018" target="_blank" >10.1016/j.wasman.2016.01.018</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Residues from the thermal conversion of waste from the meat industry as a source of valuable macro- and micronutrients

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The increased consumption of meat (including poultry) observed over the last decade has led to the intensification of its production. With the production increase, the amount of generated waste also increases. Appropriate disposal of waste from the meat industry will significantly reduce the amount of such waste and its negative impact on the environment.The paper presents a method for the thermal neutralisation of feathers, poultry litter and meat and bone meal (MBM). Waste incineration was carried out in a stationary electric furnace, at a temperature varying in the range of 600-900. oC. The resulting ashes were characterised by a high percentage of phosphorus (30-170. g/kg ash), calcium (20-360. g/kg ash) and other valuable macro- and micronutrients like copper, iron, manganese and zinc. The ashes produced during the thermal treatment are safe in terms of sanitary and can be used as additives enriching the fertilisers and soil improvers.

  • Název v anglickém jazyce

    Residues from the thermal conversion of waste from the meat industry as a source of valuable macro- and micronutrients

  • Popis výsledku anglicky

    The increased consumption of meat (including poultry) observed over the last decade has led to the intensification of its production. With the production increase, the amount of generated waste also increases. Appropriate disposal of waste from the meat industry will significantly reduce the amount of such waste and its negative impact on the environment.The paper presents a method for the thermal neutralisation of feathers, poultry litter and meat and bone meal (MBM). Waste incineration was carried out in a stationary electric furnace, at a temperature varying in the range of 600-900. oC. The resulting ashes were characterised by a high percentage of phosphorus (30-170. g/kg ash), calcium (20-360. g/kg ash) and other valuable macro- and micronutrients like copper, iron, manganese and zinc. The ashes produced during the thermal treatment are safe in terms of sanitary and can be used as additives enriching the fertilisers and soil improvers.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    DM - Tuhý odpad a jeho kontrola, recyklace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Waste Management

  • ISSN

    0956-053X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    49

  • Číslo periodika v rámci svazku

    MAR 2016

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    337-345

  • Kód UT WoS článku

    000372676300037

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-84955257519