The tea protection against the reactive oxygen species produced via the photodynamic effect induced by daylight
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15110%2F13%3A33144008" target="_blank" >RIV/61989592:15110/13:33144008 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodres.2012.09.002" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.foodres.2012.09.002</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodres.2012.09.002" target="_blank" >10.1016/j.foodres.2012.09.002</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The tea protection against the reactive oxygen species produced via the photodynamic effect induced by daylight
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this work was to explore if the protective effect of tea against ROS produced by the different types of photosensitizer (methylene blue, eosin, fluorescein, phthalocyanines) upon the excitation by visible light only is also possible to determine on the unicellular organism P. caudatum, and compare the protective effect of the black and green teas against ROS with the protective effect of ascorbic acid and Trolox (a standard for the total antioxidant capacity determination).
Název v anglickém jazyce
The tea protection against the reactive oxygen species produced via the photodynamic effect induced by daylight
Popis výsledku anglicky
The aim of this work was to explore if the protective effect of tea against ROS produced by the different types of photosensitizer (methylene blue, eosin, fluorescein, phthalocyanines) upon the excitation by visible light only is also possible to determine on the unicellular organism P. caudatum, and compare the protective effect of the black and green teas against ROS with the protective effect of ascorbic acid and Trolox (a standard for the total antioxidant capacity determination).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Food Research International
ISSN
0963-9969
e-ISSN
—
Svazek periodika
53
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
786-792
Kód UT WoS článku
000324511400026
EID výsledku v databázi Scopus
—