Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The tea protection against the reactive oxygen species produced via the photodynamic effect induced by daylight

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15110%2F13%3A33144008" target="_blank" >RIV/61989592:15110/13:33144008 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodres.2012.09.002" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.foodres.2012.09.002</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodres.2012.09.002" target="_blank" >10.1016/j.foodres.2012.09.002</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The tea protection against the reactive oxygen species produced via the photodynamic effect induced by daylight

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this work was to explore if the protective effect of tea against ROS produced by the different types of photosensitizer (methylene blue, eosin, fluorescein, phthalocyanines) upon the excitation by visible light only is also possible to determine on the unicellular organism P. caudatum, and compare the protective effect of the black and green teas against ROS with the protective effect of ascorbic acid and Trolox (a standard for the total antioxidant capacity determination).

  • Název v anglickém jazyce

    The tea protection against the reactive oxygen species produced via the photodynamic effect induced by daylight

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to explore if the protective effect of tea against ROS produced by the different types of photosensitizer (methylene blue, eosin, fluorescein, phthalocyanines) upon the excitation by visible light only is also possible to determine on the unicellular organism P. caudatum, and compare the protective effect of the black and green teas against ROS with the protective effect of ascorbic acid and Trolox (a standard for the total antioxidant capacity determination).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food Research International

  • ISSN

    0963-9969

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    53

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    786-792

  • Kód UT WoS článku

    000324511400026

  • EID výsledku v databázi Scopus