The prevalence of thermotolerant Campylobacter spp. in broiler caeca and their resistance to antibiotics
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15110%2F13%3A33163292" target="_blank" >RIV/61989592:15110/13:33163292 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The prevalence of thermotolerant Campylobacter spp. in broiler caeca and their resistance to antibiotics
Popis výsledku v původním jazyce
Campylobacteriosis is one of the most frequent alimentary infections in humans in Europe. The numbers of reported infections have exceeded those of salmonellosis for several years. These infections are caused by thermotolerant species of the genus Campylobacter , particularly Campylobacter jejuni and Campylobacter coli . The main sources of Campylobacter infections in humans are poultry and poultry meat. The State Veterinary Administration of the Czech Republic has been monitoring the prevalence of Campylobacter spp. in selected commodities since 2006 as a part of its zoonosis surveillance. Data collection and assessment and tests for antibiotic resistance are performed by the National Reference Laboratory for Campylobacter of the State Veterinary Institute in Olomouc. In 2012, the prevalence of thermotolerant Campylobacter spp. in broiler caeca in the Czech Republic reached 60%. The isolates show high levels of resistance to quinolone antibiotic
Název v anglickém jazyce
The prevalence of thermotolerant Campylobacter spp. in broiler caeca and their resistance to antibiotics
Popis výsledku anglicky
Campylobacteriosis is one of the most frequent alimentary infections in humans in Europe. The numbers of reported infections have exceeded those of salmonellosis for several years. These infections are caused by thermotolerant species of the genus Campylobacter , particularly Campylobacter jejuni and Campylobacter coli . The main sources of Campylobacter infections in humans are poultry and poultry meat. The State Veterinary Administration of the Czech Republic has been monitoring the prevalence of Campylobacter spp. in selected commodities since 2006 as a part of its zoonosis surveillance. Data collection and assessment and tests for antibiotic resistance are performed by the National Reference Laboratory for Campylobacter of the State Veterinary Institute in Olomouc. In 2012, the prevalence of thermotolerant Campylobacter spp. in broiler caeca in the Czech Republic reached 60%. The isolates show high levels of resistance to quinolone antibiotic
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
2013
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
11-15
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—