Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The prevalence of thermotolerant Campylobacter spp. in broiler caeca and their resistance to antibiotics

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15110%2F13%3A33163292" target="_blank" >RIV/61989592:15110/13:33163292 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The prevalence of thermotolerant Campylobacter spp. in broiler caeca and their resistance to antibiotics

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Campylobacteriosis is one of the most frequent alimentary infections in humans in Europe. The numbers of reported infections have exceeded those of salmonellosis for several years. These infections are caused by thermotolerant species of the genus Campylobacter , particularly Campylobacter jejuni and Campylobacter coli . The main sources of Campylobacter infections in humans are poultry and poultry meat. The State Veterinary Administration of the Czech Republic has been monitoring the prevalence of Campylobacter spp. in selected commodities since 2006 as a part of its zoonosis surveillance. Data collection and assessment and tests for antibiotic resistance are performed by the National Reference Laboratory for Campylobacter of the State Veterinary Institute in Olomouc. In 2012, the prevalence of thermotolerant Campylobacter spp. in broiler caeca in the Czech Republic reached 60%. The isolates show high levels of resistance to quinolone antibiotic

  • Název v anglickém jazyce

    The prevalence of thermotolerant Campylobacter spp. in broiler caeca and their resistance to antibiotics

  • Popis výsledku anglicky

    Campylobacteriosis is one of the most frequent alimentary infections in humans in Europe. The numbers of reported infections have exceeded those of salmonellosis for several years. These infections are caused by thermotolerant species of the genus Campylobacter , particularly Campylobacter jejuni and Campylobacter coli . The main sources of Campylobacter infections in humans are poultry and poultry meat. The State Veterinary Administration of the Czech Republic has been monitoring the prevalence of Campylobacter spp. in selected commodities since 2006 as a part of its zoonosis surveillance. Data collection and assessment and tests for antibiotic resistance are performed by the National Reference Laboratory for Campylobacter of the State Veterinary Institute in Olomouc. In 2012, the prevalence of thermotolerant Campylobacter spp. in broiler caeca in the Czech Republic reached 60%. The isolates show high levels of resistance to quinolone antibiotic

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2013

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    11-15

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus