Mikrobiální terroir
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15110%2F14%3A33151386" target="_blank" >RIV/61989592:15110/14:33151386 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mikrobiální terroir
Popis výsledku v původním jazyce
Koncept terroir je obtížné studovat vědecky (Van Leeuwen, 2006), protože se jedná o interakci vyššího řádu, interakci mezi makro/mezo/topoklimatem, půdou, révovou odrůdou, vinohradníkem a vinařem. Není možné zapomínat, že francouzské slovo terroir (rodnáhrouda) začalo mít specifický enologický význam v rámci konkurenčního boje mezi vinaři.
Název v anglickém jazyce
Microbial terroir
Popis výsledku anglicky
The concept of terroir is difficult to study scientifically (Van Leeuwen, 2006), because it is a higher-order interaction, interaction between macro / meso / topo climate, soil, Grape variety, winedressers and winegrowers. It is not possible to forget that the French word terroir (motherland) began to have a specific meaning in the context of an oenological competition among winemakers.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EB - Genetika a molekulární biologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Vinařský obzor
ISSN
1212-7884
e-ISSN
—
Svazek periodika
107
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
34-35
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—