Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Electrocatalytic monitoring of methylglyoxal-mediated protein glycation: pilot results with solubilized Na/K ATPase transmembrane protein

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15110%2F16%3A33159409" target="_blank" >RIV/61989592:15110/16:33159409 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Electrocatalytic monitoring of methylglyoxal-mediated protein glycation: pilot results with solubilized Na/K ATPase transmembrane protein

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Anotace: In this contribution, a first sensing strategy for protein glycation is proposed, based on protein electroactivity measurement. Concretely, the label-free method proposed is based on the application of a constant-current chronopotentiometric stripping analysis at Hg-containing electrodes. The glycation process was monitored as the decrease in the electrocatalytic protein signal, peak H, observed at highly negative potentials, which was previously ascribed to a catalytic hydrogen evolution reaction. Using this method, water fully soluble (bovine serum albumin, human serum albumin and lysozyme) and poorly soluble membrane (Na+/K+- ATPase) proteins were investigated.

  • Název v anglickém jazyce

    Electrocatalytic monitoring of methylglyoxal-mediated protein glycation: pilot results with solubilized Na/K ATPase transmembrane protein

  • Popis výsledku anglicky

    Anotace: In this contribution, a first sensing strategy for protein glycation is proposed, based on protein electroactivity measurement. Concretely, the label-free method proposed is based on the application of a constant-current chronopotentiometric stripping analysis at Hg-containing electrodes. The glycation process was monitored as the decrease in the electrocatalytic protein signal, peak H, observed at highly negative potentials, which was previously ascribed to a catalytic hydrogen evolution reaction. Using this method, water fully soluble (bovine serum albumin, human serum albumin and lysozyme) and poorly soluble membrane (Na+/K+- ATPase) proteins were investigated.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CG - Elektrochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the International Conference

  • ISBN

    978-80-905221-4-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    224-227

  • Název nakladatele

    Best servis

  • Místo vydání

    Ústí nad Labem

  • Místo konání akce

    Jetřichovice, Česká republika

  • Datum konání akce

    23. 5. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku