Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Electrocatalytic assay for monitoring methylglyoxal-mediated protein glycation

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15110%2F15%3A33153817" target="_blank" >RIV/61989592:15110/15:33153817 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://pubs.acs.org/doi/pdf/10.1021/ac503705d" target="_blank" >http://pubs.acs.org/doi/pdf/10.1021/ac503705d</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1021/ac503705d" target="_blank" >10.1021/ac503705d</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Electrocatalytic assay for monitoring methylglyoxal-mediated protein glycation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Protein glycation is a complex process that plays an important role in diabetes mellitus, aging, and the regulation of protein function in general. As a result, current methodological research on proteins is focused on the development of novel approachesfor investigating glycation and the possibility of monitoring its modulation and selective inhibition. In this paper, a first sensing strategy for protein glycation is proposed, based on protein electroactivity measurement. Concretely, the label-free method proposed is based on the application of a constant-current chronopotentiometric stripping (CPS) analysis at Hg-containing electrodes. The glycation process was monitored as the decrease in the electrocatalytic protein signal, peak H, observed at highly negative potentials at around -1.8 V (vs Ag/AgCl3 M KCl), which was previously ascribed to a catalytic hydrogen evolution reaction (CHER). Using this method, a model protein bovine serum albumin was investigated over 3 days of incubat

  • Název v anglickém jazyce

    Electrocatalytic assay for monitoring methylglyoxal-mediated protein glycation

  • Popis výsledku anglicky

    Protein glycation is a complex process that plays an important role in diabetes mellitus, aging, and the regulation of protein function in general. As a result, current methodological research on proteins is focused on the development of novel approachesfor investigating glycation and the possibility of monitoring its modulation and selective inhibition. In this paper, a first sensing strategy for protein glycation is proposed, based on protein electroactivity measurement. Concretely, the label-free method proposed is based on the application of a constant-current chronopotentiometric stripping (CPS) analysis at Hg-containing electrodes. The glycation process was monitored as the decrease in the electrocatalytic protein signal, peak H, observed at highly negative potentials at around -1.8 V (vs Ag/AgCl3 M KCl), which was previously ascribed to a catalytic hydrogen evolution reaction (CHER). Using this method, a model protein bovine serum albumin was investigated over 3 days of incubat

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Analytical Chemistry

  • ISSN

    0003-2700

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    87

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    1757-1763

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus