Dvojí složení produktů prodávaných v rámci jednotného trhu Evropské unie z pohledu tzv. nové spotřebitelské politiky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15220%2F18%3A73593298" target="_blank" >RIV/61989592:15220/18:73593298 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Dvojí složení produktů prodávaných v rámci jednotného trhu Evropské unie z pohledu tzv. nové spotřebitelské politiky
Popis výsledku v původním jazyce
Předmětem výzkumu je zpracování právního rozboru problematiky dvojí kvality a složení produktů prodávaných v rámci jednotného trhu Evropské unie z pohledu tzv. nové spotřebitelské politiky, konkrétně návrhu na doplnění směrnice o nekalých obchodních praktikách, dle kterého by podstatné rozdíly ve složení nebo vlastnostech výrobku, nabízeného jako totožný v různých členských státech, měly být nekalou praktikou [návrh čl. 6 odst. 2 písm. c) směrnice o nekalých obchodních praktikách], společné evropské Metodiky testování potravin pro posouzení kvality, kterou připravilo ve spolupráci s experty z členských států, průmyslu a spotřebitelských organizací, Společné výzkumné centrum při Evropské komisi.
Název v anglickém jazyce
The dual composition of products marketed within the EU Single Market from the point of view of the so-called New Deal for consumers The dual composition of products marketed within the EU Single Market from the point of view of the so-called new consumer policy
Popis výsledku anglicky
The aim of the research is the legal analysis of dual quality and composition of products marketed within the single market of the European Union from the viewpoint of the so-called New Deal for consumers, namely the proposal to supplement the Unfair Commercial Practices Directive, according to which substantial differences in the composition or properties of the product offered as identical in the various Member States, should be an unfair practice (draft Article 6 (2) (c) the Unfair Commercial Practices Directive], the Common European Food Testing Methodologies for Quality Assessment, prepared in cooperation with experts from Member States, industry and consumer organizations and Joint Research Center at the European Commission.
Klasifikace
Druh
V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva
CEP obor
—
OECD FORD obor
50501 - Law
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Počet stran výsledku
29
Místo vydání
—
Název nakladatele resp. objednatele
Kancelář europoslankyně MUDr. Olgy Sehnalové
Verze
—