Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aktivita peroxidasy, katalasy, aminooxidasy a kyselé fosfatasy v Pisum sativum během infekce Fusarium oxysporum a F. solani

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F06%3A00002798" target="_blank" >RIV/61989592:15310/06:00002798 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Peroxidase, catalase, amine oxidase and acid phosphatase activities in Pisum sativum during infection with Fusarium oxysporum and F. solani

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Two genotypes (cv. Smaragd and line DP1059) of Pisum sativum with different susceptibility to Fusarium oxysporum and F. solani and influence of pathogenesis on enzyme activities were studied. The increase of activity of studied enzymes was mostly observed in both roots and shoots during pathogenesis. Only activity of acid phosphatase decreased in the root and increased in shoots. The correlation between enzyme activity change and susceptibility of pea cultivars to F. oxysporum or F. solani was observed.

  • Název v anglickém jazyce

    Peroxidase, catalase, amine oxidase and acid phosphatase activities in Pisum sativum during infection with Fusarium oxysporum and F. solani

  • Popis výsledku anglicky

    Two genotypes (cv. Smaragd and line DP1059) of Pisum sativum with different susceptibility to Fusarium oxysporum and F. solani and influence of pathogenesis on enzyme activities were studied. The increase of activity of studied enzymes was mostly observed in both roots and shoots during pathogenesis. Only activity of acid phosphatase decreased in the root and increased in shoots. The correlation between enzyme activity change and susceptibility of pea cultivars to F. oxysporum or F. solani was observed.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Biologia Plantarum

  • ISSN

    0006-3134

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    50

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    675-682

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus