Spojení kapilární elektroforézy s hmotnostní spektrometrií - rychlý a spolehlivý nástroj pro monitorování nastavování mléka
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F08%3A00005791" target="_blank" >RIV/61989592:15310/08:00005791 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Capillary electrophoresis-mass spectrometry - a fast and reliable tool for the monitoring of milk adulteration
Popis výsledku v původním jazyce
The development of a rapid, simple and accurate analytical method aimed at the detection and quantification of bovine milk in either ovine or caprine milk samples by means of CEMS analyses of whey proteins with high-ionic strength and presence of acidicrunning buffer is described. The high-ionic strength buffer was used in order to minimize the problems with the adsorption of the proteins onto the fused-silica capillary wall. The acidic running electrolyte, pH 1.9, was used to support the production ofpositive ions in electrospray. Highly linear dependences of the ratio of the sum of non-bovine beta-lactoglobulins (ovine or caprine) to the total beta-lactoglobulins in milk mixture (bovine plus ovine or bovine plus caprine) vs. the volume percentage of added bovine milk in ovine (or caprine) milk were obtained. This technique allowed the fast and reliable evaluation of milk adulteration. The amount of bovine milk added into the "non-bovine" ones can be well within the concentration ra
Název v anglickém jazyce
Capillary electrophoresis-mass spectrometry - a fast and reliable tool for the monitoring of milk adulteration
Popis výsledku anglicky
The development of a rapid, simple and accurate analytical method aimed at the detection and quantification of bovine milk in either ovine or caprine milk samples by means of CEMS analyses of whey proteins with high-ionic strength and presence of acidicrunning buffer is described. The high-ionic strength buffer was used in order to minimize the problems with the adsorption of the proteins onto the fused-silica capillary wall. The acidic running electrolyte, pH 1.9, was used to support the production ofpositive ions in electrospray. Highly linear dependences of the ratio of the sum of non-bovine beta-lactoglobulins (ovine or caprine) to the total beta-lactoglobulins in milk mixture (bovine plus ovine or bovine plus caprine) vs. the volume percentage of added bovine milk in ovine (or caprine) milk were obtained. This technique allowed the fast and reliable evaluation of milk adulteration. The amount of bovine milk added into the "non-bovine" ones can be well within the concentration ra
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Electrophoresis
ISSN
0173-0835
e-ISSN
—
Svazek periodika
29
Číslo periodika v rámci svazku
10
Stát vydavatele periodika
DE - Spolková republika Německo
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—