Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Identification of N-glycosylation in prolyl endoprotease from Aspergillus niger and evaluation of the enzyme for its possible application in proteomics

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F09%3A00010321" target="_blank" >RIV/61989592:15310/09:00010321 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60162694:G44__/09:00002182

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Identification of N-glycosylation in prolyl endoprotease from Aspergillus niger and evaluation of the enzyme for its possible application in proteomics

  • Popis výsledku v původním jazyce

    AA prolyl endoprotease from Aspergillus niger was isolated from the commercial product Brewers Clarex to evaluate itspossible application in proteomics. A colorimetric assessment with phenol and sulfuric acid showed the presence of neutral sugars (9 % ofweight). The subsequent treatment with N-glycosidase F released a variety of high-mannose type N-glycans, which were successfully detected using MALDI-TOF MS.MALDI-TOF/TOF tandem MS analysis of glycopeptides from a tryptic digest of prolyl endoproteaseunraveled the identity of the N-glycosylation site in the primary structure. Spectrophotometric measurements demonstrated optimal activity at pH 4.0-4.5 and also high thermostability for the cleavage at the C-terminal part of proline residues. The enzymeacts upon proline and alanine residues, but there is an additional minor cleavage at some other residues. The digestion of a honeybee peptide comprising six proline residues (apidaecin 1A) led to the detection of specific peptides termin

  • Název v anglickém jazyce

    Identification of N-glycosylation in prolyl endoprotease from Aspergillus niger and evaluation of the enzyme for its possible application in proteomics

  • Popis výsledku anglicky

    AA prolyl endoprotease from Aspergillus niger was isolated from the commercial product Brewers Clarex to evaluate itspossible application in proteomics. A colorimetric assessment with phenol and sulfuric acid showed the presence of neutral sugars (9 % ofweight). The subsequent treatment with N-glycosidase F released a variety of high-mannose type N-glycans, which were successfully detected using MALDI-TOF MS.MALDI-TOF/TOF tandem MS analysis of glycopeptides from a tryptic digest of prolyl endoproteaseunraveled the identity of the N-glycosylation site in the primary structure. Spectrophotometric measurements demonstrated optimal activity at pH 4.0-4.5 and also high thermostability for the cleavage at the C-terminal part of proline residues. The enzymeacts upon proline and alanine residues, but there is an additional minor cleavage at some other residues. The digestion of a honeybee peptide comprising six proline residues (apidaecin 1A) led to the detection of specific peptides termin

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Mass Spectrometry

  • ISSN

    1076-5174

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    44

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus