Low-cost, easy-to-prepare magnetic chitosan microparticles for enzymes immobilization
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F13%3A33147685" target="_blank" >RIV/61989592:15310/13:33147685 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/67179843:_____/13:00398969
Výsledek na webu
<a href="http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0144861713003676" target="_blank" >http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0144861713003676</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.carbpol.2013.04.014" target="_blank" >10.1016/j.carbpol.2013.04.014</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Low-cost, easy-to-prepare magnetic chitosan microparticles for enzymes immobilization
Popis výsledku v původním jazyce
Extremely simple procedures for the preparation of magnetic chitosan enzyme carriers have been developed and used for the immobilization of lipase and beta-galactosidase as model enzymes. In the first case commercially available magnetite microparticleswere entrapped in chitosan gel, while in the second case magnetic iron oxides microparticles were synthesized in chitosan matrix from ferrous sulfate using microwave irradiation. Immobilized enzymes showed long-term stability without leaching of enzyme from the support and enabled their repeated use without significant loss of activity.
Název v anglickém jazyce
Low-cost, easy-to-prepare magnetic chitosan microparticles for enzymes immobilization
Popis výsledku anglicky
Extremely simple procedures for the preparation of magnetic chitosan enzyme carriers have been developed and used for the immobilization of lipase and beta-galactosidase as model enzymes. In the first case commercially available magnetite microparticleswere entrapped in chitosan gel, while in the second case magnetic iron oxides microparticles were synthesized in chitosan matrix from ferrous sulfate using microwave irradiation. Immobilized enzymes showed long-term stability without leaching of enzyme from the support and enabled their repeated use without significant loss of activity.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Carbohydrate Polymers
ISSN
0144-8617
e-ISSN
—
Svazek periodika
96
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
545-548
Kód UT WoS článku
000321163200025
EID výsledku v databázi Scopus
—