Legume crops phylogeny and genetic diversity for science and breeding.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F14%3A33150470" target="_blank" >RIV/61989592:15310/14:33150470 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/26296080:_____/14:#0001138
Výsledek na webu
<a href="http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/07352689.2014.897904#tabModule" target="_blank" >http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/07352689.2014.897904#tabModule</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1080/07352689.2014.897904" target="_blank" >10.1080/07352689.2014.897904</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Legume crops phylogeny and genetic diversity for science and breeding.
Popis výsledku v původním jazyce
Economically, legumes (Fabaceae) represent the second most important family of crop plants after the grass family, Poaceae. Grain legumes account for 27% of world crop production and provide 33% of the dietary protein consumed by humans, while pasture and forage legumes provide vital part of animal feed. Fabaceae, the third largest family of flowering plants, has traditionally been divided into the following three subfamilies: Caesalpinioideae, Mimosoideae, and Papilionoideae, all together with 800 genera and 20,000 species. The latter subfamily contains most of the major cultivated food and feed crops. Among the grain legumes are some of mankind's earliest crop plants, whose domestication parallelled that of cereals: Soybean in China; faba bean, lentil, chickpea and pea in the Fertile Crescent of the Near East; cowpeas and bambara groundnut in Africa; soybean and mungbeans in East Asia; pigeonpea and the grams in South Asia; and common bean, lima bean, scarlet runner bean, tepary bean
Název v anglickém jazyce
Legume crops phylogeny and genetic diversity for science and breeding.
Popis výsledku anglicky
Economically, legumes (Fabaceae) represent the second most important family of crop plants after the grass family, Poaceae. Grain legumes account for 27% of world crop production and provide 33% of the dietary protein consumed by humans, while pasture and forage legumes provide vital part of animal feed. Fabaceae, the third largest family of flowering plants, has traditionally been divided into the following three subfamilies: Caesalpinioideae, Mimosoideae, and Papilionoideae, all together with 800 genera and 20,000 species. The latter subfamily contains most of the major cultivated food and feed crops. Among the grain legumes are some of mankind's earliest crop plants, whose domestication parallelled that of cereals: Soybean in China; faba bean, lentil, chickpea and pea in the Fertile Crescent of the Near East; cowpeas and bambara groundnut in Africa; soybean and mungbeans in East Asia; pigeonpea and the grams in South Asia; and common bean, lima bean, scarlet runner bean, tepary bean
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EF - Botanika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Critical Reviews in Plant Sciences
ISSN
0735-2689
e-ISSN
—
Svazek periodika
34
Číslo periodika v rámci svazku
1-3
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
62
Strana od-do
"43?104"
Kód UT WoS článku
000343605200005
EID výsledku v databázi Scopus
—