Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Advances in Pea Genomics

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F14%3A33150910" target="_blank" >RIV/61989592:15310/14:33150910 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Advances in Pea Genomics

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pea belongs to the Leguminosae family (Genus: Pisum, subfamily: Faboideae tribe: Fabeae), the third largest family of flowering plants, comprising more than 650 genera and 18,000 species . Economically, legumes represent the second most important familyof crop plants after Poaceae (grass family), accounting for approximately 27% of the world's crop production. Dry pea currently ranks second after Phaseolus as the most widely grown grain legume in the world with primary production in temperate regions and global production of 10.4 M tonnes in 2009. Pea is important temperate region pulse, with feed, fodder and vegetable uses. Pea seeds are rich in protein (23-25%), slowly digestible starch (50%), soluble sugars (5%), fibre, minerals and vitamins as well as in secondary metabolites such as isoflavonoids with anticancer and other health-promoting activities [7,8]. Originated and domesticated in Middle East and Mediterranean, it formed important dietary components of early civilizations.

  • Název v anglickém jazyce

    Advances in Pea Genomics

  • Popis výsledku anglicky

    Pea belongs to the Leguminosae family (Genus: Pisum, subfamily: Faboideae tribe: Fabeae), the third largest family of flowering plants, comprising more than 650 genera and 18,000 species . Economically, legumes represent the second most important familyof crop plants after Poaceae (grass family), accounting for approximately 27% of the world's crop production. Dry pea currently ranks second after Phaseolus as the most widely grown grain legume in the world with primary production in temperate regions and global production of 10.4 M tonnes in 2009. Pea is important temperate region pulse, with feed, fodder and vegetable uses. Pea seeds are rich in protein (23-25%), slowly digestible starch (50%), soluble sugars (5%), fibre, minerals and vitamins as well as in secondary metabolites such as isoflavonoids with anticancer and other health-promoting activities [7,8]. Originated and domesticated in Middle East and Mediterranean, it formed important dietary components of early civilizations.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Legumes in the Omic Era

  • ISBN

    978-1-4614-8369-4

  • Počet stran výsledku

    38

  • Strana od-do

    301-337

  • Počet stran knihy

    348

  • Název nakladatele

    Springer

  • Místo vydání

    Heildelberg

  • Kód UT WoS kapitoly