Transgenic barley: A prospective tool for biotechnology and agriculture
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F14%3A33151156" target="_blank" >RIV/61989592:15310/14:33151156 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0734975013001675#" target="_blank" >http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0734975013001675#</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.biotechadv.2013.09.011" target="_blank" >10.1016/j.biotechadv.2013.09.011</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Transgenic barley: A prospective tool for biotechnology and agriculture
Popis výsledku v původním jazyce
Barley (Hordeum vulgare L.) is one of the founder crops of agriculture, and today it is the fourth most important cereal grain worldwide. Barley is used as malt in brewing and distilling industry, as an additive for animal feed, and as a component of various food and bread for human consumption. Progress in stable genetic transformation of barley ensures a potential for improvement of its agronomic performance or use of barley in various biotechnological and industrial applications. Recently, barley grain has been successfully used in molecular farming as a promising bioreactor adapted for production of human therapeutic proteins or animal vaccines. In addition to development of reliable transformation technologies, an extensive amount of various barley genetic resources and tools such as sequence data, microarrays, genetic maps, and databases has been generated. Current status on barley transformation technologies including gene transfer techniques, targets, and progeny stabilization,
Název v anglickém jazyce
Transgenic barley: A prospective tool for biotechnology and agriculture
Popis výsledku anglicky
Barley (Hordeum vulgare L.) is one of the founder crops of agriculture, and today it is the fourth most important cereal grain worldwide. Barley is used as malt in brewing and distilling industry, as an additive for animal feed, and as a component of various food and bread for human consumption. Progress in stable genetic transformation of barley ensures a potential for improvement of its agronomic performance or use of barley in various biotechnological and industrial applications. Recently, barley grain has been successfully used in molecular farming as a promising bioreactor adapted for production of human therapeutic proteins or animal vaccines. In addition to development of reliable transformation technologies, an extensive amount of various barley genetic resources and tools such as sequence data, microarrays, genetic maps, and databases has been generated. Current status on barley transformation technologies including gene transfer techniques, targets, and progeny stabilization,
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GE - Šlechtění rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Biotechnology Advances
ISSN
0734-9750
e-ISSN
—
Svazek periodika
32
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
21
Strana od-do
137-157
Kód UT WoS článku
000332051500012
EID výsledku v databázi Scopus
—