Nutriční návyky studentů PdF UP v Olomouci jako součást životního stylu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15410%2F13%3A33150779" target="_blank" >RIV/61989592:15410/13:33150779 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nutriční návyky studentů PdF UP v Olomouci jako součást životního stylu
Popis výsledku v původním jazyce
Naší hlavní prioritou bylo zjistit, jaké jsou stravovací návyky studentů PdF UP v Olomouci. Zajímalo nás zda se studenti pravidelně stravují, kde obědvají , kolik tekutin za den vypijí, zda a kolikrát konzumují vybrané druhy potravin, jestli někdy drželiredukční dietu a odkud získávají informace o zdravé výživě jako součásti zdravého životního stylu. Jako vhodnou metodu výzkumu jsme zvolili dotazník s výběrem nabízených odpovědí. Do výzkumu bylo zařazeno celkem 460 žen a 84 mužů, studentů PdF UP v Olomouci. Z vyhodnocených dat vyplynulo, že většina respondentů snídá, obědvá a večeří denně, několikrát v týdnu konzumují dopolední a odpolední svačinu, ovoce, zeleninu a mléčné výrobky. Během školního týdne obědvá nejvíce studentů ve školní jídelně - menze, denní příjem tekutin je 1 - 2 litry, 1x měsíčně se respondenti stravují v rychlém občerstvení. Většina studentů redukční dietu nedržela a nejvíce informací o zdravé výživě jako součásti zdravého životního stylu získávají studenti z tele
Název v anglickém jazyce
Nutritional habits of the students of the PdF UP in Olomouc as a part of lifestyle
Popis výsledku anglicky
Our main priority was to find out what the eating habits of the students of PdF UP in Olomouc are. We were interested in whether the students eat regularly, where they have their lunch, how much fluid they drink per day, and how many times they consume selected food, if they have ever been on a slimming diet, and where they obtain any information on healthy eating as a part of the healthy lifestyle. As the suitable method of our research we chose a questionnaire with the choice of some alternative responses. The survey included a total of 460 women and 84 men, these were the students of PdF UP in Olomouc. The evaluated data showed that the majority of respondents have breakfast, lunch and dinner daily, they consume morning and afternoon snack several times a week, fruit and vegetable, dairy products. During the school week, most students eat lunch in the school cafeteria - canteen, they drink 1 to 2 liters every day, the respondents dine in fast food restaurants once a month. Most stud
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
AM - Pedagogika a školství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Edukacja zdrowotna. Dokonania, aktualności, perspektywy
ISBN
978-83-60730-73-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
14
Strana od-do
150-163
Název nakladatele
Wydawnictwo Paňstwowej Wyźszej Szkoly Zawodowej w Raciborzu
Místo vydání
Raciborz
Místo konání akce
Raciborz, Poland
Datum konání akce
18. 9. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—