Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vývoj přidané hodnoty v potravinářském průmyslu jako indikátor specifik formování agrobyznysu v ČR

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F05%3A00004251" target="_blank" >RIV/62156489:43110/05:00004251 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vývoj přidané hodnoty v potravinářském průmyslu jako indikátor specifik formování agrobyznysu v ČR

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek se zabývá vlivem vývoje v agrobyznysu na postavení a strukturální změny uvnitř potravinářského průmyslu v ČR a jejich odrazem v efektivnosti činnosti jednotlivých oborů. Na základě analýzy tržeb a přidané hodnoty v jednotlivých oborech potravinářského průmyslu charakterizuje shodné rysy i odlišnosti s obecnými tendencemi ve vývoji tohoto segmentu agrobyznysu ve světě v posledních deseti letech. Přesto, že se potvrzují obecné znaky v efektivnosti první a druhé fáze zpracování, diferenciace ve výsledcích a úrovni přidané hodnoty v českém potravinářském průmyslu ukazuje, že vývoj má svá specifika vyvolaná zejména průběhem privatizace a zpožděním procesů konsolidace a restrukturalizace českého potravinářského průmyslu.

  • Název v anglickém jazyce

    Development of a value added in the Czech food industry as an indicator of particularity of the agribusiness formation

  • Popis výsledku anglicky

    The paper deals with influence of agribusiness development on the position and structural changes within the Czech food industry and their reflection in the effectiveness of individual branches' activities. Based upon the revenue and the value added analyses are characterized identical as well as different attributes and compared to the worlds general tendencies during last ten years. In spite of the main traits related to the first and the second phases of food processing effectiveness are confirmed, the differentiation of results and the value added level achieved by the Czech food industry firms demonstrate specifics of the development caused on the privatization, consolidation processes and restructuring of the Czech food industry enterprises.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Firma a konkurenční prostředí 2005, sekce 2 - Úloha podniku v udržitelném rozvoji regionů

  • ISBN

    80-7302-095-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    7-16

  • Název nakladatele

    KONVOJ, spol. s r. o.

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    3. 3. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku