Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Tvorba ekonomické přidané hodnoty v české ekonomice s důrazem na potravinářský sektor

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43310%2F07%3A00160853" target="_blank" >RIV/62156489:43310/07:00160853 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Tvorba ekonomické přidané hodnoty v české ekonomice s důrazem na potravinářský sektor

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tento příspěvek je věnován v současné době stále více populárnějšímu výkonnostnímu ukazateli ekonomická přidaná hodnota (EVA). Podle autorů tohoto ukazatele je jednou z jeho předností velmi úzká vazba na tvorbu hodnoty podniku, jakožto na cílovou kategorii jeho vlastníků a zároveň jeho relativně snadná aplikace na všech úrovních řízení podniku. V článku je analyzována situace v tvorbě ekonomické přidané hodnoty mezi českými podniky se zvláštním důrazem na sektor výroby potravin a nápojů. Pro analýzu jevyužito srovnání vývoje tvorby ekonomické přidané hodnoty mezi českými podniky a výkonností českého kapitálového trhu a zároveň srovnání tvorby ekonomické přidané hodnoty v potravinářském sektoru s celkovou výkonností tohoto odvětví v rámci ekonomiky ČR.

  • Název v anglickém jazyce

    Creation of economic value added in the Czech economy with respect to food-processing sector

  • Popis výsledku anglicky

    This paper is devoted to today's very popular performance measure - Economic Value Added (EVA). According to the authors of EVA, one of its strengths is very close association to the creation of shareholders' wealth as well as its effectiveness in measurement of managerial decisions on all levels. The paper analyses the situation in creation of economic value added among Czech firms with respect to food-processing sector. This analysis uses comparison of development of economic value added creation among Czech firms with performance of Czech capital market as well as comparison of economic value added creation in food-processing sector with the performance of this sector in the framework of Czech economy.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    AH - Ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GP402%2F06%2FP206" target="_blank" >GP402/06/P206: Výzkum možností a mezí využití ukazatele EVA ve finančním řízení potravinářských podniků ČR</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Role zemědělsko-potravinářského sektoru v procesu evropské integrace a světové globalizace

  • ISBN

    978-80-7375-109-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    96-104

  • Název nakladatele

    MZLU v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Podkylava

  • Datum konání akce

    3. 5. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku