Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Formování agrobyznysu a jeho vliv na konkurenční prostředí zemědělských podniků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F07%3A00112724" target="_blank" >RIV/62156489:43110/07:00112724 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Shaping agribusiness and its impact on the competitive environment of agricultural enterprises

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper deals with the key issues of contemporary food system development and their economic content related to the position of agricultural enterprises. It explains, that the problem faced by the whole Europe and thus also by the Czech Republic, i.e.how to compete successfully on an increasingly globalised food market, fully concerns the shaping of a new agriculture structure and all its sectors, which are more-or-less related to the food and non food sector based upon agricultural raw materials production. By generalising the typical features in the running integration processes within this economy segment, essential tendencies of changes in the present-day business environment which affect both the supply and demand sides of market formation, concerning production, processing and merchandise of food are characterised. New challenging approaches for agricultural enterprises as well as from the the CAP regulation policy point of view in this business branch are evaluted there.

  • Název v anglickém jazyce

    Shaping agribusiness and its impact on the competitive environment of agricultural enterprises

  • Popis výsledku anglicky

    The paper deals with the key issues of contemporary food system development and their economic content related to the position of agricultural enterprises. It explains, that the problem faced by the whole Europe and thus also by the Czech Republic, i.e.how to compete successfully on an increasingly globalised food market, fully concerns the shaping of a new agriculture structure and all its sectors, which are more-or-less related to the food and non food sector based upon agricultural raw materials production. By generalising the typical features in the running integration processes within this economy segment, essential tendencies of changes in the present-day business environment which affect both the supply and demand sides of market formation, concerning production, processing and merchandise of food are characterised. New challenging approaches for agricultural enterprises as well as from the the CAP regulation policy point of view in this business branch are evaluted there.

Klasifikace

  • Druh

    A - Audiovizuální tvorba

  • CEP obor

    AH - Ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

  • Místo vydání

  • Název nakladatele resp. objednatele

  • Verze

  • Identifikační číslo nosiče