Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vývoj a diferenciace v rámci velikostní struktury potravinářského průmyslu EU a ČR

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F07%3A00113922" target="_blank" >RIV/62156489:43110/07:00113922 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vývoj a diferenciace v rámci velikostní struktury potravinářského průmyslu EU a ČR

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek se zabývá vývojem struktury z hlediska velikosti podnikatelských subjektů, která je definována na základě počtu zaměstnanců v rámci potravinářského průmyslu Evropské unie a České republiky. Článek je zaměřen na zkoumání podílů základních výkonnostních veličin jako jsou obrat a přidaná hodnota v jednotlivých velikostních kategoriích. Dále charakterizuje diferenciaci těchto kategorií potravinářského průmyslu a její vliv na sledované veličiny. Analýza potvrdila procesy koncentrace v potravinářském průmyslu ČR a to zejména u největších subjektů a také to že velikost podniku má zásadní vliv na jeho ekonomickou výkonnost.

  • Název v anglickém jazyce

    The development and differentiation in the size structure of the EU's and the CZ's food industry

  • Popis výsledku anglicky

    The paper deals with structure development in the in the European union's and in the Czech Republic's food industry in light of the company's size, which is defined according to the number of the employed persons. This article is focused on analyze of the main efficiency indicators according to company's size as are turnover and value added. It characterizes the differences between size categories and theirs' impact on analyzed values. Analyze proved concentration processes in the CZ food industry and also that size of the company has significant impact on its efficiency.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet PEF 2007

  • ISBN

    978-80-903966-6-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    1-7

  • Název nakladatele

    Petr Novák -- Gimli

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    27. 11. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku